موضوع: کورته چیروک
نمایش پست تنها
قدیمی 08-26-2011
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام

ده لاقه (2)
زێنه ب یووسفی

له وڕۆژه وه كابرا كه وته بازنه ی جه غزه كه وه،ده لاقه ی بچووك ئاكامی هات.ئه تۆ نازانی ئاكامی ده لاقه واته چی؟ها ؟نازانی؟ئه من بۆتی ده گێڕمه وه .با .ده یگێڕمه وه چۆن چۆنی ده لاقه ی به ستزمان ئاكامی پێهات.
كابرا له جه غزدا بێویست ، له سووڕاندایه،من به رانبه ر به ئه و له چوار چێوه ی ده رگاكه وه له سه یر كردندام،بێ ئه وه هه ست بكه م ده لاقه له شوورا جودا ده بێته وه.بێ ئه وه سه یر بكه م ده لاقه ده بێته پیاوێك ،وێنه ی كابرای نێوان جه غز،ده قاو ده قی خۆی.

له پڕ مۆبایله كه م له زنگ ده دات،من به ره و ژوور ئاوڕ ده ده مه وه ، هاوڕێیه كه مه، له هه نده رانه وه پێوه ندی گرتوه،40 ده ققه ی ڕێك پێكه وه ده دوین، من له قاقای پێكه نین ده ده م .
چ عه یبێكی هه یه حه یاتم؟نااااااا ،قه ت به عه یبی نازانم ئافره تێك وه كوو من له قاقای پێكه نین بدات،بۆ به عه یبی ده زانی ؟
ڕۆژێكان ئه م هاوڕێمه به كامێراكه ی ده یان ڕه سمی له من گرت ده لاقه ی

به ستزمان كه ئێستا خه ریكه تووشی گۆڕانێكی مه زه ن ده بێت، چاوی پێمانه وه بوو،هه ر منده م بینی چۆناوچۆن مۆڕم لێده كاته وه ، كه س ئاگای لێنه بووكه ئه و له ڕاستیدا بۆ خۆی مرۆڤێكه .
وا دیاره ئێستا من ئیدی خاوه نی ده لاقه یێكی بچووك نیم،سه یر ده كه م كابرا له بازنه ی جه غزدا وه كوو مشكێكی چكۆلانه له سووڕاندایه.من... ئێستا... ئه گه ر ...بڕوا بكه، ئه گه ر له م ژووره دا ئاوڕ بده مه وه ،چاوم ده كه وێته كابرای نێوان جه غزه كه وه .
هه ی هوو...ئاخر من چوو زانم چۆن ده بێ وا یلێبێت؟
واته من خاوه نی پیاوێكم له دو شوێندا ؟ هاااا؟ له یه ك كات ودوو شوێن و یه ك كابرا ؟به ڵام ،باااا، وایه ،من چووزانم چۆن وای لێهاتووه ؟
هاوڕێیه كه م گووتی: دێمه ماڵتان و چه ن ڕه سمی دیكه ت لێده گرم، گووتم :باشه به ڵام بێسه ر پۆش .هاوڕێیه كه م به بزه وه گووتی:ئه ی به سه ر چاو .
من ده مێكه خاوه نی ئه م هاوڕێمه ،هاوڕێیێكی باشه ،به ڵام ئه م ده لاقه یه ،ئای له م ده لاقه یه ، داوای لێبوردنتان لێده كه م حه یاتم، له ڕاستیدا من ئیدی خاوه ن ده لاقه یێك نیم ، له پڕ له بیرم چوو ده لاقه ی پێشوو، ئێستا بوه ته پیاوه كه ی نێوان جه غزه كه و له هه مان كاتدا كابرای نێوان جه غزه كه به رده وام له بازنه كه دا ، له سووڕاندایه و به ر ده وام عاشقی منه و ئه مه ی پشت سه ریشم كه ئه گه ر به ره و ئه و بسووڕێمه وه ، بێگۆمان هه مان پیاوی نێوان جه غزه كه یه وبه رده وام مۆڕم لێده كاته وه . ئاخر چۆن وا ده بێت ، نازانم ،ده بێ له هاوڕێیه كه م پرسیار بكه م له وانه یه ئه و وه ڵامی ئه م پرسیاره مه زه نه بزانێت.
ئێستا هه ر ئه وه نده ی لێده زانم كه من له م كاته دا ،نه خاوه ن ده لاقه یێكم كه له چوار چێوه ی ئه وه وه دنیا سه یر بكه م و نه خاوه ن عاشقێكی ته ماویم له بازنه ی جه غزێكی هه تاهه تایی تاكوو هه زاران جار ته فره ی بده م ودڵی خۆمی پێگه رم بكه مه وه .
هاوڕێیه كه م ده یه وێت بێت و ده یان ڕه سمم لێبگرێت، به ڵام ده ترسم،ده مێكه له تۆ ده ترسم، له وانه یه قبووڵی نه كه م،
نازانم ئایا تۆ دیسان مۆڕم لێده كه یته وه یان نا؟

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید