09-01-2011
|
 |
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی 
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
جارێک تهعزیه له مزگهوتێکدا دهبێ شێتێکی ناسیاری مردووهکه دهچێته تهعزیهکه پاش دهمێک هیچ قسه ناکات خهڵکهکهش وادهزانن شێتهکه چاک بۆتهوه،شێتهکه پێش ئهوهی ههڵسێت چاودهگێڕێت و دهپرسێ ئهرێ بۆ ڕهحمهتی دیار نییه؟
جارێک پیاوێک یهکهمجاره له شهڕدا ئارپێچی بتهقێنێت،ئهویش مشهوهش دهبێت ئارپێچیهکه به پێچهوانه دهخاته سهر شانی و دهیتهقێنێ که ئاوڕ دهداتهوه دهبینێ برادهرهکانی خۆی ههمهه کووشتوه و دهڵێت:ئهی بابه دهبێت هی ئهوان چهند کوژرابن؟!!
پیاوێک زۆر قهڵهو بوو چوو بۆ لای دکتۆر بۆ ئهوهی لاواز بێت،دکتۆر گووتی چارهسهرت ئهوهیه ژهمێ نیو سهمون بخۆی،پیاوه قهڵهوهکه چووه دهرهوه پاشان سهری لهدهرگا ههڵکێشا و گووتی:دکتۆر پاش نانی یان پێش نانی؟!
* ماڵێک میوانیان هاتبوو دوای نان خواردن پیاوهکه گووتیئهرێ(مرافق)تان ههیه؟ژن و مێردهکه ههر سهیری یهکتریان دهکرد نهیان دهزانی میوانهکه مهبهستی چییه،پیاوهکه له ناچاری گووتی ههمان بوو بهس منداڵهکان ههموویان خوارد
* جارێک پیاوێک کهرێک بزر دهکات و بهدوای دا دهگهڕێت،دهبینێ کچێک و کوڕێک له بن دارێک دانیشتوون کوڕهکه دهڵێت گیانهکهم من به قهدهر ئهو دونیایه تۆم خۆشدهوێت،کچهکهش دهڵێت گیانهکهم من ئهو دونیایه له چاوی تۆ دا دهبینم،کابراش دێته لایان و دهڵێت داده گیان بزانه کهرهکهی منیش له چاوی ئهم کوڕهدا دیار نییه؟!!
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|