12-07-2011
|
 |
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی 
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
حکایت پند آموز:
سه کس در بنی اسرائیل بودند : یکی پیس ، دیگری کچل ، و سوم کور
خدا برای آزمایش آنها ملکی فرستاد به پیس گفت : تو چه می خواهی؟
گفت :رنگی زیبا ، پوستی خوش رنگ و رفع این مرض نفرت انگیز ، ملک دست بصورت وی کشید ، پیسی بر طرف شد و پوست بدنش سالم و خوش رنگ شد ، پرسید از چه مالی دوست داری؟
گفت:شتر یا گاو(شک از راوی است) شتری ده ماهه آبستن باو داد و گفت خدا این مال را برای تو مبارک کند.
سپس به سراغ کچل رفت ، پرسید تو چه آرزو داری ؟ گفت : برطرف شدن این آفت تنفر خیز و موئی زیبا ، فرشته دست به سرش کشید.خواسته اش عملی شد ، پرسید چه مالی بیشتر دوست داری؟ گفت: گاو ، گاو آبستنی به او داد و دعا کرد خدا برکتش دهد.
از آنجا نزد کور رفت و همان سوال را کرد.جواب داد: چشمی بینا خواهم که مردم را ببینم ، دست به صورتش کشید خداوند دیده اش را روشن کرد ، پرسید چه مالی بیشتر خواهی؟ گفت گوسفند ، ماده گوسفند بچه داری به او داد ، طولی نکشید که از نسل این شتر و گاو و گوسفند دشتها پر شد.
آنگاه ملک بصورت سابق پیس نزد او رفت و گفت : من مستمندی هستم در سفر وامانده وسیله ای بعد از خدا جز تو ندارم ، ترا به آن خدایی که این رنگ زیبا و این پوست شفاف و این مال فراوان را به تو داده ، شتری به من بده که به مقصد برسم ، گفت: حقوق زیاد است (بدهی فراوان دارم که نوبت به تو نمی رسد)
گفت: گویا من ترا می شناسم تو پیسی نبودی که همه از تو می رمیدند؟فقیر نبودی خدا مالت داد؟ گفت : این مال به میراث از نیاکانم بمن رسیده فرشته گفت :اگر دروغ بگوئی خدا ترا به وضع سابق بر گرداند.
سپس نزد کچل رفت و سوال و جواب و نفرین بهمان نحو تکرار شد.
آنگاه با قیافۀ سابق کور نزد او رفت و با همان مقدمه گوسفندی درخواست کرد ، وی جواب داد: من کور بودم خدا چشم بینایم داد هر چه می خواهی از این مال بر گیر ، به خدا من چیزی از تو مضایقه نمی کنم این مال را من برای خدا نگه داشته ام.
ملک گفت :مالت را نگهدار
امتحانی بود از جانب خدا ، پروردگار از تو راضی است و بر آن دو رفیقت غضبناک.
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|