نمایش پست تنها
قدیمی 01-07-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض جیوه، عامل انقراض عظیم موجودات زنده زمین

جیوه، عامل انقراض عظیم موجودات زنده زمین

تهران- دانشمندان دریافته اند جیوه یكی از مهمترین عوامل موثر در عظیم ترین انقراض روی كره زمین در 250 میلیون سال پیش است ؛ انقراضی كه در آن بیشتر گونه های دریایی و خشكی روی زمین از بین رفتند.

به گزارش دیلی میل، استیو گرسبای استاد دانشگاه كالگری در كانادا می گوید: در آن زمان بزرگترین فعالیت آتشفشانی در تاریخ زمین اتفاق افتاد و امروزه می دانیم كه بزرگترین منبع جیوه از فوران های آتشفشانی نشات می گیرد.

وی افزود: تخمین می زنیم كه جیوه ای كه آن زمان آزاد شد 30 برابر فعالیت های آتشفشانی امروز بوده است و همین امر فوران های آتشفشانی را واقعا فاجعه بار می كرده است.

نتایج این تحقیقات در نشریه ژئولوژی منتشر شده است.

یكی دیگر از پژوهشگران این دانشگاه نیز گفت: این مطالعه از آن جهت چشمگیر است كه برای نخستین بار جیوه را یكی از دلایل انقراض عظیم در پایان دوره پرمین معرفی می كند.

به گفته این پژوهشگران، زمین شناسان باید در باره پنج انقراض بزرگ دیگر دوباره تجدید نظر كنند.

در اواخر دوره پرمین سیستم بافر طبیعی در اقیانوس ها با حجم عظیم و بیش از اندازه جیوه مواجه شد. این جیوه نیز موجب از بین رفتن 95 درصد حیات دریا شد.

حامد صانعی پژوهشگر ایرانی مركز تحقیقات زمین شناختی كانادا و یكی از محققان این پروژه نیز می گوید: به طور معمول، جلبك مانند یك لاشخور عمل كرده و جیوه را در رسوبات دفن می كند اثر آن را در اقیانوس ها كاهش می دهد.

به گفته وی اما در این مورد، آن قدر میزان جیوه زیاد بوده است كه جلبك ها نمی توانسته اند آسیب ناشی از آنها را متوقف كنند.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید