نمایش پست تنها
قدیمی 01-14-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض دكتر محمد اسماعیل تشید، بنیانگذار بیهوشی نوین ایران درگذشت

دكتر محمد اسماعیل تشید بنیانگذار بیهوشی نوین ایران درگذشت

تهران - دكتر 'محمد اسماعیل تشید 'بنیانگذار بیهوشی نوین در سن 84 سالگی به دیار باقی شتافت.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران، مرحوم دكتر 'محمد اسماعیل تشید 'در سال 1306 خورشیدی در تهران متولد شد و پس از اتمام تحصیلات دانشكده پزشكی برای ادامه تحصیل عازم آمریكا شد.

وی در سال 1336 پس از دریافت مدرك تخصص در رشته بیهوشی به ایران بازگشت و همان سال به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مشغول به كار شد.

وی در سال 1349 به مقام استادی و پس از چند دهه فعالیت مستمر در عرصه‌های علمی و پژوهشی در سال 1373 به افتخار بازنشستگی نائل شد.

تاریخ جوان بیهوشی در ایران استاد تشید را از جمله بنیانگذاران این علم و فن حیاتی می‌شناسد كه پس از بازگشت به ایران، با تلاش بی‌وقفه تمام توان خود را برای آموزش و تربیت فرزندان این سرزمین با اصول علمی روز دنیا به كار گرفت و در این راستا تحولی بنیادی ایجاد كرد.

استاد تشید نظام آموزشی چرخشی را برای آموزش دستیاران تخصص رشته بیهوشی بنا نهاد كه بر اساس آن دستیاران از نحوه كاربرد و روش بیهوشی در بخش‌های مختلف پزشكی آگاهی می‌یابند.

استاد تشید مخترع و مبدع دو نوع لوله نای در بیهوشی به نام‌های S و لوله حلقی بود كه پایه‌گذار برخی از وسایل امروزی برای اداره راه هوایی بیماران حین بیهوشی شد.

از وی مقالات متعددی در مجلات پزشكی معتبر خارجی و داخلی به چاپ رسیده است.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری

ویرایش توسط رزیتا : 01-14-2012 در ساعت 06:48 PM
کاربران زیر از رزیتا به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید