01-30-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
دانشمندان: سزارین موجب چاق تر شدن كودكان نمی شود
دانشمندان: سزارین موجب چاق تر شدن كودكان نمی شود
تهران- پژوهشگران می گویند احتمال چاق تر شدن كودكانی كه به شیوه سزارین به دنیا می آیند از كودكانی كه به طور طبیعی متولد می شوند بیشتر نیست.
به گزارش رویترز هلث، پژوهشگران برزیلی پیش از این از ارتباط بین افزایش وزن كودك و سزارین خبر داده بودند. این یافته ها برخی دانشمندان را به سوی این موضوع هدایت كرد كه قرار نگرفتن در معرض باكتری های كانال تولد می تواند موجب چاقتر شدن نوزادان شود.
اما جدیدترین بررسی ها نشان می دهد كه دلیل چاق تر شدن نوزادان تولد به شیوه سزارین نیست.
'فرناندو باروس ' از دانشگاه كاتولیك پلوتاس گفت: از همان ابتدا فكر می كردیم كه احتمالا در بررسی های پیشین محققان همه عوامل مداخله گر را درنظر نگرفته بودند.
به گفته وی ، مادری كه به شیوه سزارین نوزاد خود را به دنیا آورده باشد با مادری كه به شیوه طبیعی زایمان كرده ، متفاوت است.
باروس در این بررسی از داده های سه گروه از چندین هزار نفر كه در جنوب برزیل در سالهای 1982، 1993 و 2004 متولد شدند، استفاده كرده است .
محققان با این كودكان در سنین مختلف تا سن 23 سالگی آنان در ارتباط بودند و مشاهده شد نوزادانی كه به روش سزارین به دنیا آمده بودند احتمالا وزن بیشتری داشتند با میزان چاقی بین 9 تا 16درصد؛ این در حالی كه میزان چاقی در افراد متولد شده به شیوه طبیعی 7 تا 10 درصد بود.
با این حال با در نظر گرفتن عوامل مختلف، نتیجه تغییر كرد و این تفاوت در وزن از بین رفت.
به گفته پژوهشگران عواملی مانند درآمد خانواده، وزن هنگام تولد و همچنین تحصیلات، وزن قد سن و سیگار كشیدن مادر می تواند وزن كودك را پس از تولد تحت تاثیر قرار دهد.
باروس می گوید با در نظر گرفتن تمامی عوامل ، ارتباط بین چاقی و سزارین از بین می رود.
نتایج این تحقیقات درنشریه آمریكایی تغذیه بالینی منتشر شده است.
با این حال دانشمندان زنان را از انجام عمل سزارین غیر ضروری برحذر می دارند چرا كه این شیوه زایمان خطرات متعددی در بر دارد.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|