01-30-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
اختلال در ساعت زیستی بدن موجب بروز دیابت نوع دو می شود
بررسی های ژنتیكی نشان داد
اختلال در ساعت زیستی بدن موجب بروز دیابت نوع دو می شود
تهران- پژوهشگران به شواهدی دست یافته اند كه حاكی از ارتباط بین هورمون ساعت زیستی بدن با بروز دیابت نوع دو است.
این تحقیق نشان داد افرادی كه جهش های ژنی نادری را در گیرنده ملاتونین دارند بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه نیچر ژنتیك منتشر شده است.
به گزارش فیزورگ، این یافته ها می تواند به دانشمندان كمك كند تا ارزیابی شخصی دقیق تری در مورد خطر ابتلا به دیابت داشته باشند و درمانهای شخصی شده ای را ارایه دهد.
تحقیقات پیشین حاكی از آن بود افرادی كه در نوبت های شبانه كار می كنند بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری های قلبی قرار دارند.
مطالعات نشان داد اگر داوطلبان به مدت سه روز خواب خود را مختل كنند به طور موقت نشانه های دیابت در آنها بروز می كند.
چرخه خواب بیداری بدن توسط هورمون ملاتونین تنظیم می شود كه تاثیراتی از جمله خواب آلودگی و كاهش دمای بدن را دارد.
در سال 2008 یك بررسی ژنتیكی به سرپرستی كالج سلطنتی لندن نشان داد افرادی كه واریانهای رایجی را در ژن MT2 گیرنده ملاتونین دارند بیش از دیگران در خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند.
این بررسی جدید نشان می دهد كه داشتن هر یك از این چهار جهش نادر در ژن MT2 خطر ابتلا به دیابت نوع دو را شش برابر افزایش می دهد.
آزاد سازی انسولین كه میزان قند خون را تنظیم می كند خود توسط ملاونین تنظیم می شود
محققان می گویند جهش در ژن MT2 می تواند ارتباط بین ساعت زیستی بدن و آزاد سازی انسولین را مختل كرده و موجب كنترل غیرطبیعی قند خون شود.
پروفسور فیلیپ فروگل مجری این تحقیقات از دانشكده بهداشت عمومی دانشگاه سلطنتی لندن گفت: كنترل قند خون یكی از فرایندهای بسیاری است كه توسط ساعت زیستی بدن تنظیم می شود.
وی افزود ما واریانهای بسیار نادری از ژن MT2 را كشف كرده ایم كه تاثیر بسیار بیشتری نسبت به واریانهایی كه پیشتر كشف شده اند دارند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|