02-03-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
پرندگان مهاجر در نخستین سال آبگیری سد سیمره به این منطقه مهاجرت كردند
پرندگان مهاجر در نخستین سال آبگیری سد سیمره به این منطقه مهاجرت كردند
ایلام- معاون محیط زیست طبیعی اداره حفاظت محیط زیست ایلام گفت: دو هزار و 500 پرنده مهاجر آبزی و كنار آبزی همزمان با نخستین سال آبگیری سد سیمره زمستان را در این مكان سپری می كنند.
'غلامرضا ابدالی' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همه ساله سرشماری زمستانی پرندگان مهاجر در ایران و كشورهای دیگر از دهم دی تا پنجم بهمن ماه انجام می شود.
او افزود: آبگیری دریاچه 180 میلیون متر مكعبی سد سیمره و تبدیل شدن زیستگاه خشك منطقه به تالاب، حوضه آبگیر این سد را اكنون به یكی از زیستگاه های مهم پرندگان مهاجر در استان ایلام تبدیل كرده است.
معاون محیط زیست ایلام ادامه داد: دریاچه سد سیمره به طول 10 كیلومتر، از حیث جغرافیایی زیستگاه بسیار مناسبی برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در این استان است.
ابدالی گفت: پرندگان مهاجر به این سد بیشتر از گونه های حواصیل خاكستری، ماهی خورك ابلق، چنگر، باكلان، اگرت سفید و اردك سرسبز هستند.
او افزود: این پرندگان با شروع فصل سرما مهاجرت خود را از مناطق سردسیری روسیه و آسیای میانه آغاز می كنند و از نیمه آبان ماه تا پایان فصل سرما در محدوده دریاچه سد سیمره زمستان گذرانی می كنند.
معاون محیط زیست طبیعی ایلام یادآور شد: با تكمیل آبگیری سد سیمره و تثبیت سطح آب آن، افزون بر رشد گونه های مختلف گیاهی در محدوده دریاچه سد، زیستگاهی امن برای اقامت زمستانی پرندگان مهاجر فراهم آمده است.
سد سیمره در حد فاصل دو استان ایلام و لرستان در 40 كیلومتری شمال غربی دره شهر قرار دارد.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|