نمایش پست تنها
قدیمی 02-05-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض طب فشاری تهوع و استفراغ زنان باردار را كاهش می دهد

طب فشاری تهوع و استفراغ زنان باردار را كاهش می دهد

تهران - نتایج بررسی پژوهشگران گروه بهداشت باروری ومامایی دانشكده علوم پزشكی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد، بكارگیری طب فشاری به عنوان درمان غیر دارویی در تهوع و استفراغ زنان باردار موثر است و با فشار درنقطه 'ID 21 از شدت تهوع و استفراغ آنان می كاهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، مژگان نعیمی راد كارشناس ارشد بهداشت باروری ومامایی درباره اهداف این تحقیق گفت: در سالهای اخیر اغلب درمان های غیر دارویی و طب مكمل ترجیح داده می شد و این مطالعه با هدف تعیین اثر طب فشاری با فشار در نقطه KID21 (فشار بر نقطه كید 21 كه 6 واحد(چون) از بالای ناف و 0.5 واحد (چون) از دو طرف خط وسط شكم به طور قرینه ) بر تهوع و استفراغ دوران بارداری انجام شد.

مجری این طرح پژوهشی خاطر نشان كرد : این تحقیق به روش كارآزمایی بالینی روی80 خانم باردار مبتلا به تهوع و استفراغ در سه ماهه اول بارداری انجام شد.خانم های باردار به روش تصادفی به دو گروه مداخله با فشار بر نقطه KID21 و گروه كنترل با فشار بر نقطه پلاسبو تقسیم شدندو به مدت 4 روز متوالی و هر روز به مدت 20 دقیقه تحت درمان با طب فشاری قرار گرفتند و در این 4 روز شدت تهوع و استفراغ آنان ارزیابی شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت .

نعیمی راد با اشاره به یافته های این پژوهش گفت: شدت تهوع و استفراغ در روز چهارم طب فشاری بین دو گروه مداخله وكنترل اختلاف آماری معناداری را نشان داد. شدت تهوع و استفراغ به طور مشخصی در گروه مداخله كمتر بود.

وی در پایان تاكید كرد: طب فشاری بر نقطهKID21 می تواند در كاهش شدت تهوع و استفراغ بارداری پیشنهاد شود.

گفتنی است این پژوهش با راهنمایی دكتر می نورلمیعیان و با مشاوره دكتر رضا حشمت از اعضاء هیات علمی دانشگاه انجام شد.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید