02-12-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نخستین نانولیزر جهان ساخته شد
توسط دانشمند ایرانی دانشگاه های آمریكا،
نخستین نانولیزر جهان ساخته شد
تهران- پژوهشگر ایرانی دانشگاه كالیفرنیا برای نخستین بار در جهان به ساخت كوچكترین 'نانولیزر دمای اتاق' و همچنین 'لیزر بدون ضایعات' موفق شد این دو لیزر به انرژی بسیار اندكی نیاز دارد.
به گزارش ساینس دیلی، گروهی از پژوهشگران دانشگاه كالیفرنیا به سرپرستی دكتر 'مرسده خواجوی خان' دانشمند ایرانی الاصل، این دو لیزر را ساختند .
وی در این مورد گفت : لیزر بدون ضایعات ، كم مصرف است و تمامی فوتون های خود را بدون هیچ ضایعاتی به پرتو لیزر تبدیل می كند.
نتایج این تحقیقات درنشریه نیچر منتشر شده است.
علاوه بر این، این دو لیزر جدید پیشرفت های مهمی محسوب می شوند چرا كه لیزرها در سایز نانویی معمولا به توان پمپاژ قوی برای آغاز عمل لیزر نیاز دارند.
خواجوی خان كه دانش آموخته كارشناسی دانشگاه صنعتی امیركبیر است ، افزود : اندازه كوچك و انرژی بسیار اندك مورد نیاز این نانو لیزرها می تواند آنها را به مولفه های بسیار مفیدی برای استفاده در مدارهای اوپتیكی در تراشه های رایانه ای بسیار كوچك تبدیل كند.
این دانشمندان اعلام كردند این لیزرها می تواند به ساخت متا مواد جدید منجر شود. این مواد دارای ساختار مصنوعی هستند و دانشمندان در حال حاضر این مواد را برای كاربرد در ابرلنزهایی كه می توان از آنها برای مشاهده ویروس ها استفاده كرد ، مورد مطالعه قرار داده اند.
از این لیزرها می توان در سنجنده های زیست شیمیایی كوچك یا نمایشگرهای بسیار شفاف استفاده كرد.
اما دانشمندان در تلاش برای كشف چگونگی كاركرد این لیزرهای كوچك هستند. آنها همچنین می خواهند راهی برای پمپاژ لكتریكی لیزر به جای پمپاژ اوپتیكی بیابند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|