02-19-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
فیزیكدانان موفق به تشخیص آثار هنری تقلبی شدند
فیزیكدانان موفق به تشخیص آثار هنری تقلبی شدند
تهران – فیزیكدانان دانشگاه نوتردام موفق به تشخیص آثار هنری تقلبی با استفاده از پرتوهای یون شدند.
به گزارش 'مادِرن فیزیكس' این روش با استفاده از پرتوهای شتابدار یون انجام میشود و علاوه بر تشخیص آثار تقلبی قادر به تعیین قدمت و منشا مواد استفادهشده در آثار هنری بهویژه آثار سفالی، نقاشی، فلزی و سایر آثار باستانی است.
این شیوه به دلیل اینكه به هنگام بررسی آثار كوچكترین صدمه ای به آنها وارد نمی كند بسیار با ارزش است .
روشهای شیمیایی كه تا امروز مورد استفاده باستان شناسان قرار میگرفت در بسیاری از موارد به تخریب آثار ارزشمند منجر میشد.
كارشناسان هنری نقش مهمی در شناسایی سبك، سابقه و زمینه یك اثر هنری مانند نقاشی دارند اما برای شناسایی و طبقهبندی آثار حجیم و تجسمی چارهای جز مراجعه به منابع دیگر وجود ندارد.
مورخان و كارشناسان آثار تاریخی قادرند با تكیه بر این روش به بررسی دقیق نقاشی و آثار دستی با استفاده از رنگدانهها و تكنینكهای استفادهشده در آنها بپردازند.
كاملاً واضح است كه اطلاعات بهدست آمده با استفاده از این روش رهنمون بهتری جهت آشنایی با یك اثر هنری است.
آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است قابلیت تشخیص آثار تقلبی است كه عدم این آگاهی همهساله كشورهای دارای قدمت تاریخی را دچار ضرر اقتصادی میكند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|