نمایش پست تنها
قدیمی 02-25-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض دارورسانی به مبتلایان بیماری پوكی استخوان با استفاده از ریزتراشه‌ها

دارورسانی به مبتلایان بیماری پوكی استخوان با استفاده از ریزتراشه‌ها

تهران - ریزتراشه‌ها برای اولین بار مسئولیت دارورسانی به بدن افرادی را كه به پوكی‌استخوان مبتلا هستند، بر عهده می‌گیرند.

به گزارش ایرنا و به نقل از دیسكاوری اخیراً ریزتراشه‌هایی ساخته شده است كه پس از كارگذاری زیر پوست بیماران، با دریافت سیگنال‌های خاصی داروهای لازم را در بدن آنان آزاد می‌كنند. این ابزارهای كوچك برای درمان بیماری‌هایی كاربرد دارند كه در آن‌ها بیمار باید میزان مشخصی از دارو را به‌طور مداوم دریافت كند.

ایده اولیه استفاده از ریزتراشه‌ها برای تزریق مواد شیمیایی به بدن انسان، حدود یك دهه قبل توسط محققان دانشگاه ام آی تی مطرح شد.

اما برای پیاده‌سازی این ایده باید روش مناسبی برای ذخیره‌سازی مواد دارویی درون دستگاه تزریق‌كننده آن ارایه می‌شد.

به‌علاوه برای انتقال دارو از بین پوشش كلاژنی كه توسط سیستم ایمنی بدن انسان روی دستگاه تزریق دارو ایجاد می‌گردید، باید روشی مناسبی به‌كار گرفته می‌شد.

در این روش دارو‌رسانی، دوز مشخصی از داروی استخوان‌ساز تری‌پاراتید درون محفظه‌های فلزی متصل به ریز تراشه قرار می‌گیرد و این دستگاه كوچك زیر پوست بیمار كار گذاشته می‌شود.

دو ماه بعد، پس از این كه سد محافظتی سیستم دفاعی بدن تمام دستگاه را فرا گرفت، هربار یكی از محفظه‌های فلزی باز شده و دوز مشخصی از تری‌پاراتید را در بدن بیمار آزاد می‌كند. این ماده دارویی استخوان ساز پیش از این توسط تزریق به بدن بیماران وارد می‌شد.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید