02-25-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
حفظ محیط زیست باید جزو احكام شرعی قرار گیرد
عضو پیوسته فرهنگستان علوم :
حفظ محیط زیست باید جزو احكام شرعی قرار گیرد
تهران- یك عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: حفظ محیط زیست باید جزو احكام شرعی قرار گیرد و در عمل برای مردم ارایه شود.
آیت الله دكتر 'سید مصطفی محقق داماد' كه به تازگی تحقیقی را با موضوع 'نقش اسلام در حفظ محیط زیست' و به درخواست سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد ( یونسكو ) انجام داده است درباره نتایج تحقیق خود گفت: یك فرد مسلمان طبیعت را امانتی می داند كه خداوند در دستان وی قرار داده و به او توصیه كرده است كه زمین را آباد كند. خلافت در زمین برای انسان مومن مسئولیت سنگینی را ایجاد می كند تا در حفظ منابع طبیعی آن سعی و تلاش جدی داشته باشد.
وی خاطرنشان كرد: مسایل زیست محیطی باید به عنوان مسایل عملیه در رساله های احكام برای مردم بیان و جزو احكام شرعی محسوب شود. در حال حاضر خوشبختانه مسایل مربوط به محیط زیست در برخی از رساله های جدید منتشر شده است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان این كه مشكلات محیط زیست را می توان با مسایل اخلاقی و تربیت اخلاقی حل كرد گفت: امروز به نظر ما مشكلات زیست محیطی نشات گرفته از بحران های اخلاقی هستند و تجاوز به طبیعت یك عمل زشت اخلاقی محسوب می شود.
محقق داماد با تاكید بر این كه ادیان توحیدی حامیان حفظ محیط زیست هستند افزود: این اتهام است كه ادیان مذكور بشر را نسبت به طبیعت گستاخ كرده اند و بطلان این اتهام در این تحقیق به اثبات رسیده است.
رییس گروه علوم اسلامی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی گفت: پیامبران الهی نه تنها موجبات تخریب محیط زیست را فراهم نیاورده اند بلكه بشر را از نقصان در ارض بر حذر داشته اند.
محقق داماد ادامه داد: اسراف نیز كه از گناهان كبیره در قرآن شمرده شده در واقع به دست كسانی انجام می شود كه مخرب محیط زیست هستند.
نكته دیگری كه وی در این تحقیق به آن پی برده، كنترل بشر در پیشرفت بهره برداری از منابع طبیعی است، محقق داماد می گوید: یك انسان مومن كه طبیعت را برای خود و برای همه نسل های آینده امانت می داند در حد نیاز مصرف می كند و لذا احكام شرعی در مورد آلوده كردن آب ها و تخریب جنگل ها در شرع مقدس مورد نهی قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطر نشان كرد: من معتقدم كه مقداری بازنگری در نگاه دینی ماوراء طبیعت می تواند نقش مهمی برای حفظ محیط زیست داشته باشد.
محقق داماد با اشاره به اینكه در این پروژه هم نظرات اندیشمندان غربی و هم برداشت هایی از قرآن، احادیث، نظرات فیلسوفان و حكیمان اسلامی نقل شده است گفت: در این مطالعه به این نتیجه رسیدم كه فرق یك فرد مومن با یك فرد غیر مومن و كسی كه به خدا ایمان ندارد این است كه مومن از این جهت كه طبیعت را مظهر و آیت خدا می داند برای طبیعت احترام عظیمی قایل است.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|