02-27-2012
|
 |
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی 
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
ئێوارهیهکی هاوین گهنجێک چوه بهر دهرگای مالێک هاواری کرد ئهگهر شهو خهوتن دهرگا و پهنجهرهدامهخهن چونکه ئۆکسجین کهم دهبێتهوه دوهم ئۆکسجینی کاربۆنزیاد ئاکا ئهوانیش سهریان دهر هێنا وتیان ئهوه دکتۆری .
ئهوێش وتی ناوهلله من دزم..

جارێک له گهرهکێک مندالان شێتێکیان زۆر توره کرد شێتهکهش له تورهیان چو بۆ سهر دهریایهکوتی ههر خۆم دهکوژم چهندوهستا( نجات غریق ) بوو نهی دهوێرا خۆی فرێداته ناو ئاوهکه یهکێک لێی پرسی ئهوه چ دهکهی شێتهکهش وتی دهمهوێت خۆم بکوژم ئهویش گوتی ئهی بۆچی وهستاوی وتی وهلادهترسێم ئاوهکه سارد بی نهخۆش بکهوم.

رۆژێک دوو هاورێ پێکهوهئهوهستن هاورێیهکان زۆر خۆی لا گهورهیه ئهلێت باوکی من له کاتی سه فه ر خۆی لهسهریهکێک له پاپۆرهکان سهعاتێکی لێ ئهکهوێته ناو ئاو دوای 7 سالسهعاتهکهیان دۆزیهوهتهوه له ناو ئاو ههر ئیشی دهکرد هاورێکهی تریشی وتی جائهوه چیه باوکی من 7 سال له بن ئاو ژیا هاورێ خۆ لاگهورهکه . وتی چۆن شتی وا ئهبێت. کورهکهش وتی ئاخر سهعآتی بابی تۆی قورمیش دهکردهوه

کچێکی جوان دراوسێی شێخێک ئهبێت و کچه حسابی باوکی خۆی ئهکات و ههمیشه خزمهتی ئهکات! ڕۆژێک شێخه ئهچێته بنکڵێشهی کچه و ههر چۆنێک بێت له خشتهی ئهبات!کچهش ناچار شکایهتی خۆی ئهباته لای حاکم و حاکمیش شێخه بانگ ئهکات و لێی ئهپرسێت: "بۆ وات لهو کچه قوڕبهسهره کردووه؟"
شێخهش ئهڵێت: "به خوا گهورهم شهیتان پێی کردم!"
حاکم دیسان له شێخه ئهپرسێت:
"باشه تۆ له خوا نهترسایت وا ئهم بهڵایهت بهسهر ئهو کچهدا هێنا؟"
شێخهش ئهڵێتهوه: "به خوا گهورهم شهیتان پێی کردم!" ئیتر حاکم تووڕه ئهبێت و پێ ئهڵێت: "ده گو بخۆ شهیتان شهیتان!
شهیتان هیچ ناکات گهوادی بۆ تۆ ئهکات!"
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|