نمایش پست تنها
قدیمی 02-29-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض استنشاق گیاه رزماری عملكرد مغز را بهبود می بخشد

استنشاق گیاه رزماری عملكرد مغز را بهبود می بخشد

تهران - محققان برای نخستین بار دریافته اند استنشاق گیاه رزماری برای بهبود عملكرد شناختی مغز مفید است .

به گزارش دیلی اكسپرس، 'مارك مس ' و 'لورین اولیور ' پژوهشگران مركز تحقیقات مغز، عملكرد و تغذیه در دانشگاه Northumbria در انگلیس، تركیب شیمیایی اصلی رزماری موسوم به 'سینول 8/1 ' را مورد بررسی قرار دادند.

محققان عملكرد شناختی و خلق و حالت روحی 20 نفر را كه در معرض میزان مختلفی از عطر رزماری قرار داشتند ، بررسی كردند.

محققان با استفاده از نمونه گیری از خون، میزان سینول 8/1 را كه توسط داوطلبان جذب شده بود ، تشخیص دادند . آنها با به كار گیری آزمایش های سریع و دقیق و ارزیابی های حالت روحی، تاثیرات روغن رزماری را بررسی كردند.

نتایج این تحقیق نشان می دهد كه میزان غلظت بالای سینول 8/1 در خون با بهبود عملكرد شناختی در انسان ها ارتباط دارد .

این ماده شیمیایی طبیعی تاثیر مثبتی بر حالات روحی افراد می گذارد .با این حال این روغن ظاهرا تاثیری بر بهبود توجه و هوشیاری افراد ندارد.

یكی دیگر از تركیبات موجود در رزماری 'ترپنس' نام دارد كه آن نیز مانند سینول 8/1 می تواند از طریق مخاط بینی یا ریه ها وارد جریان خون شود.

این تركیب به خاطر داشتن مولكول های كوچك و چربی محلول آلی می تواند به راحتی از موانع خونی مغز بگذرد.

تركیب فرار سینول 8/1 در بسیاری از گیاهان عطردار از جمله اوكالیپتوس، مریم گلی،برگ بو و افسنتین وجود دارد .

نتایج این تحقیقات در نشریه Therapeutic Advances in Psychopharmacology منتشر شده است.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید