نمایش پست تنها
قدیمی 03-01-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض كشت سلول های مغزی در آزمایشگاه برای مطالعه بیماری های ذهنی

كشت سلول های مغزی در آزمایشگاه برای مطالعه بیماری های ذهنی

تهران- دانشمندان در حال رشدن دادن سلول های مغزی افراد متعلق به خانواده های دارای پیشینه بیماری های ذهنی برای آزمایش درمانهای جدید، در آزمایشگاه هستند.

به گزارش ساینس دیلی، در گذشته پژوهشگران مجبور بودند از بافت مغزی اهدا كننده های فوت شده برای مطالعه بیماری هایی مانند شیزوفرنی و اختلال دوقطبی استفاده كنند.

دانشمندان می توانند با استفاده از سلول های زنده به دست آمده از پوست یا موی افراد دارای ژن معیوب، آزمایش های بسیار دقیق تری طراحی كنند.

این امر همچنین حاكی از كاهش اتكای دانشمندان به آزمایش های حیوانی است.

محققان دانشگاه ادینبورگ با بودجه یك میلیون پوندی قصد دارند سیستم های بر پایه سلول ارائه كنند كه از مو یا پوست بیماران به دست می آید.

این امر به دانشمندان امكان می دهد تا آزمایش هایی ارائه كنند كه به شناخت بیماری ها بیشتر كمك می كنند و اگر این درمان كارگر بیفتد، این شیوه وارد فاز حیوانی خواهد شد.

'اندرو مك اینتاش' استاد دانشگاه ادینبورگ و مجری این طرح گفت: ما در حال تهیه انواع مختلفی از سلول های مغزی از نمونه های پوستی افراد مبتلا به اختلال دوقطبی و شیزوفرنی هستیم.

وی افزود:'زمانی كه این سلول ها را در آزمایشگاه رشد دادیم آن هنگام می توانیم عملكرد عصب شناختی سلول ها را مطالعه كرده و ببینیم چگونه به درمانهای روانشناختی استاندارد پاسخ می دهد. با دنبال كردن این امر می توانیم به غربالگری داروهای جدید امیدوار باشیم.'
بین یك درصد و چهاردرصد از جمعیت جهان مبتلا به اختلال دوقطبی و شیزوفرنی هستند. برای این دو بیماری، داروهای موثر اندكی وجود دارد.

دانشمندان در مورد دلیل بروز این بیماری ها اطلاعات اندكی دارند اما از آنجا كه این بیماری ها در خانواده ها مشاهده می شود یك مولفه ژنتیكی در بروز آن دخیل است.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید