نمایش پست تنها
قدیمی 03-20-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض ایام نوروز در مصرف آجیل صرفه جویی كنید

ایام نوروز در مصرف آجیل صرفه جویی كنید

قم - یك متخصص تغذیه و عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه كشور گفت: بدلیل چربی بالای مغزدانه ها در ایام نوروز، برای حفظ سلامت باید در مصرف آجیل صرفه جویی كرد.

دكتر'نسرین امیدوار' روز یكشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: مغزدانه ها از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردارند، با این حال، آجیل ها عموما در هرم غذایی علم تغذیه جزو گروه غذاهای متفرقه قرار می گیرند كه توصیه می شود در مصرف آنها صرفه جویی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تهران گفت: بدلیل بالابودن چربی موجود در مغزدانه ها، مقدار انرژی تولیدی آنها در بدن زیاد است، بگونه ای كه هر یكصد گرم مغزدانه بین300 تا 600 كیلو كالری انرژی تولید می كند.

امیدوار بیان داشت:خانم بزرگسالی با سایز بدنی متوسط و فعالیت اداری(یا خانه داری) كه در روز(بسته به قد و وزن و سن) به 2000-1700 كیلوكالری انرژی نیاز دارد، با خوردن فقط 200 گرم مغزدانه، نزدیك نیمی از انرژی روزانه اش را دریافت می كند.

وی گفت: چنانچه این خانم در مراسم مهمانی شب عید میوه و غذای مفصلی نیز میل كند، مقدار انرژی دریافتی اش ممكن است بسیار بیش از نیازش شود، به این ترتیب دلیل افزایش وزن برخی افراد پس از پایان تعطیلات عید، بخوبی روشن می شود.

وی گفت:مصرف برخی مغزدانه ها در عده بسیار كمی از افراد می تواند ایجاد حساسیت كند كه در این صورت به ناچار مصرف مغزدانه ایجاد كننده حساسیت باید متوقف شود.

امیدوار افزود: در بین آجیل ها، بادام زمینی و سپس بادام برزیلی بیشترین احتمال ایجاد حساسیت را دارد.

وی خاطرنشان كرد: مصرف مقدار كمی از این مواد در حد توصیه متخصص تغذیه، به سلامت كمك می كند ولی مصرف بیش از اندازه آن به هیچوجه توصیه نمی شود.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
کاربران زیر از رزیتا به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید