04-07-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
دندان ها نوع رژیم غذایی را مشخص میكنند
پژوهشگران:
دندان ها نوع رژیم غذایی را مشخص میكنند
تهران – محققان دانشگاه 'لستر' موفق به تعیین نوع رژیم غذایی با بررسی دندانها شدند.
به گزارش نیچر، تاكنون هیچ روشی برای تعیین غذای مصرفی حیوانات وجود نداشت و تنها روش بررسی مدفوع آنها بود ولی شیوه جدید بسیار ساده است و برمبنای بررسی دندانها قرار دارد.
نوع غذای مصرفی در دراز مدت شكل دندانها را تغییر میدهد. این فرآیند در انسان نیز وجود دارد.
این شیوه جدید كه برمبنای بررسی خلل و فرجهای سطح دندان ها در مقیاس میكروسكوپی قرار دارد باعث شده است كه مورخان در همین مدت اندك اطلاعات وسیعی در مورد تغذیه حیوانات منقرضشده بهویژه موجودات دریایی غولپیكر كسب كنند.
مدیر این پروژه تحقیقاتی میگوید : ایده این طرح زمانی به ذهن او خطور كرده است كه سطح زبان خود را با دقت روی دندان هایش كشیده و متوجه شده كه سطح برخی دندان ها زبرتر است.
برای بررسی این روش از یك نوع میكروسكوپ سهبعدی فوق پیشرفته استفاده شده است. این شیوه هنوز برای انسان مورد استفاده قرار نگرفته است ولی در مورد حیوانات پیشگویی دقیقی دارد.
محققان بر این باورند كه به زودی این روش برای انسان نیز مورد استفاده قرار میگیرد و اطلاعات به دست آمده در پزشكی و پزشكی قانونی بسیار حائز اهمیت است.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|