04-07-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
گونه كمیاب 'مرغ حق' در بوستان سالوك خراسان شمالی مشاهده شد
گونه كمیاب 'مرغ حق' در بوستان سالوك خراسان شمالی مشاهده شد
بجنورد - معاون فنی اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از مشاهده گونه نادر 'مرغ حق' در بوستان ملی 'سالوك' در شهرستان اسفراین خبر داد.
'محمد عرفانی' روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این پرنده نادر طی چند روز اخیر در مناطق صخره ای بوستان ملی سالوك اسفراین مشاهده و توسط كارشناس حیات وحش این اداره از آن عكسبرداری نیز شده است.
وی گفت: وجود دره های عمیق و طبیعت زیبای خراسان شمالی از جمله بوستان ملی سالوك در اسفراین مكانی مناسب برای حضور گونه های نادر پرنده از جمله مرغ حق به شمار می رود.
او افزود: مرغ حق، 30 سال قبل برای نخستین بار توسط 'اسكات' طبیعت شناس اروپایی و همكارانش هنگام تهیه 'كتاب پرندگان ایران' در این استان مشاهده شده بود.
وی درباره ویژگی مرغ حق گفت: این پرنده از خانواده جغدها و شبها فعال است لذا به ندرت در طول روز دیده می شود. طول جثه آن 20 سانتیمتر است، پر و بال خال خالی سفید نخودی دارد و صدایی دارد كه این پرنده را از سایر جغدها متمایز می كند.
او افزود: مرغ حق اغلب در آشیانه های متروكه پرندگان دیگر آشیانه ساخته و از حشرات تغذیه می كند.
معاون فنی اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: گرچه وضعیت این گونه پرنده در مقیاس جهانی چندان بحرانی نیست و در محدوده جهانی جمعیت قابل ملاحظه ای دارد ولی به علت تخریب زیستگاهها شمار این گونه پرنده كم شده است.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|