04-12-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
توصیه های تغذیه ای ساده به سالمندان
توصیه های تغذیه ای ساده به سالمندان
تهران - كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه در باره نحوه تغذیه سالم و مناسب دوران سالمندی راه حل ها و توصیه های بهداشتی را ارایه كرده است .
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی ،دكتر پریسا ترابی به سالمندانی كه نمی توانند غذا را خوب بجوند توصیه كرد: سالمندان ممكن است در خوردن موادی مانند میوه، سبزی، گوشت و مغزها به علل مختلف مشكل داشته باشند.
وی افزود: سالمندان می توانند میوه های تازه، آب میوه تازه، میوه پخته شده مانند كمپوت های كم شیرین، میوه رنده شده به شكل پالوده و یا خرد و ریز شده، سبزی های خام، گوشت چرخ كرده، تخم مرغ، پروتئین سویا، حبوبات كاملا' پخته مانند خوراك لوبیا یا عدسی و برنج (كته) مصرف كنند.
این كارشناس تغذیه یادآور شد: اگر سالمندان مشكل نفخ و برگشت غذا از معده را دارند باید از مصرف برخی مواد غذایی خودداری كنند. این مشكل موجب محرومیت آنها از برخی مواد مغذی مانند ویتامین ها، كلسیم، فیبر و پروتئین می شود.
دكتر ترابی اضافه كرد: قبل از استفاده از حبوبات برای مدت 3 تا 4 ساعت آن ها را در آب خیسانده و سپس آب آن را دور ریخته و حبوبات را برای طبخ به غذا (آش، آب گوشت و انواع خورش ها) اضافه كنند.
وی بیان كرد: سالمندان ممكن است در طبخ غذا با مشكلاتی مانند بلند كردن ظروف، قابلمه و ماهی تابه و یا ایستادن به مدت طولانی حین آشپزی مواجه باشند كه می توانند غذای خــود را به صورت گروهی مثلاً با همسایگان یا دوستان و آشنایان تهیه و میل كنند تا از مشاركت دیگران نیز در تهیه غذا بهره مند شوند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|