04-21-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
32 قلاده یوزپلنگ آسیایی در زیستگاههای یوز استان سمنان مشاهده شد
32 قلاده یوزپلنگ آسیایی در زیستگاههای یوز استان سمنان مشاهده شد
سمنان - مدیركل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: در گشت و كنترل مناطق توسط محیط بانان در سطح زیستگاه های یوز این استان شامل كویر، توران و خوش ییلاق 32 قلاده یوزپلنگ مشاهده و گزارش شده است.
'حمید ظهرابی' روز شنبه با بیان اینكه این تعداد یوزپلنگ سال گذشته در این استان مشاهده شده است افزود: دو ذخیره گاه زیست كره كویر مركزی و توران و به ویژه مجموعه مورد حفاظت توران یكی از مهمترین زیستگاه های یوز در كشور محسوب می شوند.
وی گفت: با بررسی های كارشناسی از مشاهدات، می توان به یقین اظهار داشت كه در 10 بار مشاهده یوز در مجموعه توران چهار مرتبه از آن یك قلاده یوزپلنگ آسیایی بالغ با سه یا چهار قلاده توله یوز رویت شده است كه این موضوع خود نشان از پویایی جمعیت این گونه نادر و سمبل زیست محیطی استان سمنان در ذخیره گاه توران است.
وی با بیان اینكه این موارد ثبت و مستند شده است متذكر شد: مشاهده دو قلاده یوزپلنگ بعد از 30 سال در پناهگاه حیات وحش خوش ییلاق شاهرود را می توان از خبرهای خوش و با ارزش محیط زیست كشور در سال 90 این استان بیان كرد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان سمنان تاكید كرد: مشاهده این گونه به تعداد زیاد نشان از بالا رفتن قابلیت زیستگاهی منطقه در پذیرش گونه های منحصر به فرد همچون یوز آسیایی است.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|