نمایش پست تنها
قدیمی 04-23-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض فضانورد روسی: دستاوردهای فضایی ایران قابل ستایش است

فضانورد روسی:

دستاوردهای فضایی ایران قابل ستایش است

تهران- فضانورد مسلمان روسی گفت: در سال های اخیر ایران موفق شده است كه كاوشگرها و ماهواره های مختلفی را به فضا بفرستد كه این دستاوردهای فضایی قابل ستایش است .

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، 'سالی ژان شریپ اف' فضانورد روسی در اوایل این هفته به كشورمان سفر كرده است . وی پس از ورود به ایران روز یكشنبه به شهر دامغان رفت .

وی یكشنبه شب در جمع محققان و كارشناسان نجوم كشور یادآور شد : كشور ایران در سال های اخیر دستاوردهای فضایی خوبی داشته است و هم اكنون ایران قابلیت اعزام انسان به فضا را دارد .

این فضانورد روسی گفت: جوانان ایرانی برای فضانورد شدن باید پیوسته درس بخوانند و با استعداد موجود در آنها یقین دارم كه به این هدف خواهند رسید.

شریپ اف خاطر نشان كرد: یك فضانورد برای رفتن به فضا باید 10 سال دوره آمادگی بگذراند و در این میان به واسطه دوره های علمی خاص گذرانده شده در زمره دانشمندان قرار می گیرد.

هر گروه فضایی برنامه خاص علمی را دنبال می كند و فضانورد باید تحقیقات خاصی را در طول زندگی خود در فضا انجام دهد.

این فضانورد روسی كه هشتاد و هشتمین فضانورد روسی است ، گفت: با گذشت 51 سال از شروع سفرهای فضایی تاكنون، 550 فضانورد به فضا رفته كه هر كدام وظیفه خاصی را در انجام تحقیقات در زمینه فضا انجام داده اند.

شریپ اف افزود : درهنگام بلند شدن سفینه از زمین و دور شدن از این كره خاكی انسان هر لحظه در میان انسان های دیگر تنهاتر و به خدا نزدیك تر می شود.اولین جملات من هنگام بلند شدن سفینه 'اعوذ بالله من الشیطان رجیم' و 'بسم الله الرحمن الرحیم' بود.

وی افزود: در اولین سفر فضایی من به ایستگاه فضایی میر حضور در فضا را تجربه كردم كه در آن شرایط زندگی معمولی به شكل مصنوعی درست شده بود.

شریپ اف درباره نحوه زندگی در ایستگاه فضایی گفت: در ایستگاه فضایی باید شرایط اولیه برای زندگی فراهم شود برای مثال باید اكسیژن تولید كرده و مواد اضافی و گرمای تولید شده از 1000دستگاه موجود در ایستگاه فضایی را دفع كنیم.

وی افزود: همچنین فضانوردان آب و مواد غذایی مخصوصی را با خود می برند كه در آنجا بخشی از آب را می خورند و علاوه براین، آب دفع شده از بدن فضانورد نیز به صورت خاصی تصفیه می شود و مورد استفاده قرار می گیرد .

در این نشست كه در دانشگاه علوم پایه دامغان برگزار شد ، شریپ اف به نمایندگی از فضانوردان روسی مدال خود را به 'علی اصغر خوشنویسان' رییس انجمن نجوم دامغان اعطا كرد.

خوشنویسان نیز به نوبه خود لوح سپاس، نشان شهروند افتخاری و نیز عضویت افتخاری انجمن نجوم دامغان را به این فضانورد روسی اهدا كرد.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
2 کاربر زیر از رزیتا سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید