04-24-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
مریخ نوردان با خطر آسیب دیدگی DNA مواجه هستند
مریخ نوردان با خطر آسیب دیدگی DNA مواجه هستند
تهران- فضانوردان آینده كه قرار است به ماموریت مریخ بروند با خطر تغییرات عمومی در سلامت DNA خود مواجه هستند.
به گفته یك دانشمند روسی قرار گرفتن در معرض پرتو های مخرب دلیل اصلی این آسیب دیدگی است.
به گزارش شینهوا، 'آناتولی گریگوریف' معاون فرهنگستان علوم روسیه روز دوشنبه در سمپوزیوم بین المللی آزمایش زمینی شبیه سازی سفر به مریخ موسوم به 'مریخ – 500 ' گفت: تحقیقات نشان می دهد فضانوردان بر روی سطح مریخ شاهد تاثیرات مخربی بر سلامت خود خواهند بود. از جمله این مشكلات می توان به آریتمی قلبی، كاهش ثبات و عملكرد ، اختلالات حسی و همچنین عواقب بلند مدت تری در شكل تغییراتی در سطح DNA واز دست دادن مواد معدنی بافت استخوان اشاره كرد.
به گفته این محقق، علاوه براین فضانوردان احتمالا با مجموعه ای از عوامل روان- فیزیكی مضر از جمله كاهش فعالیت حركتی بدن، یكنواختی و ناامیدی نیز در طول سفر به مریخ مواجه خواهند شد.
آزمایش منحصر به فرد مریخ -500 كه در مسكو انجام شد ، چهارم نوامبر به پایان رسید. هدف از این آزمایش انتخاب و استخدام چند نفر از داوطلبان پرواز به مریخ بود كه در آن 6 مرد به مدت 520 روز در یك فضاپیمای مهر و موم شده ، سفر فضایی به مریخ را شبیه سازی كردند.
سلامت تمامی شركت كنندگان شبیه سازی زمینی ماموریت به مریخ در مودول آزمایشگاهی، كاملا حفظ شده بود.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|