04-30-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
چند قلاده 'شاه روباه' نادر در سیستان و بلوچستان مشاهده شد
چند قلاده 'شاه روباه' نادر در سیستان و بلوچستان مشاهده شد
زاهدان - مدیركل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از شناسایی و مشاهده چند قلاده 'شاه روباه' نادر و رو به انقراض در جنوب شرق این استان خبر داد.
به گزارش روز دوشنبه این اداره كل 'خسرو افسری' گفت: تصاویر دوربینهای نصب شده در 'منطقه حفاظت شده بیرك' در غرب شهرستان سراوان نشان از وجود چند قلاده شاه روباه نادر در این منطقه دارد.
وی اظهار داشت: این حیوان نادر و رو به انقراض به تعداد معدود فقط در بخشهایی از خاورمیانه از جمله ایران و افغانستان وجود دارد و با كشف رد پا و سرگین این جانور احتمال زیست حدود 10 قلاده از آن در منطقه بیرك سراوان وجود دارد.
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: وجود غارهای زیاد و سختگذر بودن منطقه بیرك شرایط مناسبی برای زیست این جانور ایجاد كرده است.
وی ادامه داد: در این منطقه حفاظت شده كه 73 هزار هكتار وسعت دارد حیوانات دیگری نظیر پلنگ، خرس سیاه، سمور صخره ای كل، قوچ، بز و گرگ نیز وجود دارند.
او افزود: شاه روباه با دمی بسیار بلند و پرپشت و داشتن موهای انبوه به طول 40 تا 50 سانتیمتر جثه كوچك و زیبایی دارد و به دلیل گوشه گیر بودن بیشتر در شبها شكار می كند. عمر متوسط این حیوان چهار تا پنج سال است و در اواسط زمستان جفتگیری می كند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|