
05-08-2012
|
 |
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
70 درصد سرگیجه ها به علت مشكل در سیستم شنوایی است
دبیر اجرایی یازدهمین كنگره شنوایی شناسی:
70 درصد سرگیجه ها به علت مشكل در سیستم شنوایی است
تهران - دبیراجرایی یازدهمین كنگره شنوایی شناسی ایران گفت: براساس نتایج تحقیقات انجام شده ، 70 درصد سرگیجه ها به علت ایجاد عدم تعادل در سیستم شنوایی است ومهمترین مشخصه سرگیجه هایی با منشای نقص در سیستم شنوایی برگشت پذیر بودن آنهاست.
به گزارش دبیرخانه یازدهمین كنگره شنوایی شناسی ایران ، ' علیرضا پورجاوید ' گفت : درسیستم تعادلی بدن سه عضو مهم شامل سیستم مغزی در محل مخچه ، سیستم بینایی و سیستم شنوایی نقش دارند كه اگر هر كدام از این مراكز دچار آسیب شوند ، منجر به ایجاد مشكل در سیستم تعادل در بدن می شوند .
این كارشناس ارشد شنوایی شناسی ( ادیولوژیست ) گفت: در صورت مواجه شدن با سرگیجه های طولانی بهتر است در مرحله اول به متخصص مغز و اعصاب و سپس متخصص بینایی و درصورت عدم وجود نشانه های مرتبط ، به متخصص گوش و حلق و بینی و در نهایت متخصصان شنوایی شناسی جهت بررسی سیستم تعادلی فرد مراجعه شود.
وی خاطرنشان كرد : مهمترین مشخصه سرگیجه هایی با منشای نقص در سیستم شنوایی برگشت پذیر بودن آنهاست .در موارد مشابه ، پس از یك تا دو ساعت سرگیجه فرد برطرف می شود و ویژگی دیگر این نوع سرگیجه ها احساس حالت گردش در آنها است اما علایم بالینی دیگرهمچون سیاهی چشم ، منگی و سنگینی سر جزو موارد مرتبط با سیستم شنوایی نیست .
وی علت اصلی عدم تعادل در سیستم شنوایی را تغییر فشار مایعات داخل گوش ذكر كرد و گفت : این تغییر فشار در مایعات داخل گوش كه منجر به احساس عدم تعادل یا سرگیجه می شود به دلایل مختلفی از جمله افزایش فشار خون ، رژیم های غذایی پرنمك و حساسیت های غذایی نسبت به برخی مواد چون قهوه و چای پر رنگ و همچنین نوشابه های گازدار ایجاد می شود.
پورجاوید از استرس به عنوان مهمترین علت در ایجاد تاثیرات سوء بر مایعات داخل گوش یاد كرد و گفت: استرس های عصبی كه متاسفانه امروزه در زندگی افراد بسیار شاهد آن هستیم ، خود از عوامل مهم بر هم خوردن فشار مایعات داخل گوش است كه بیشتر به علت كار زیاد ، خستگی و كم خوابی اتفاق می افتد.
وی یادآور شد : درمان این نوع سرگیجه ها منوط به شناخت عامل ایجاد كننده آن است. ابتدا باید مشخص شود آیا این سرگیجه با منشاء فشار خون است یا رژیم های غذایی پر نمك و حساسیت های غذایی یا به علت استرس هاس عصبی رخ داده است . در واقع در این گونه موارد آنچه بیشتر مطرح است كنترل است تا درمان، یعنی با كنترل عوامل برهم خوردن حالت تعادل در فشار مایعات داخل گوش ، سرگیجه نیز كنترل می شود.
یازدهمین كنگره شنوایی شناسی ایران از 26 تا 28 اردیبهشت ماه امسال در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود.
در روزهای برپایی این كنگره بیش از 90 مقاله به صورت پوستر و سخنرانی ارایه می شود.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم
به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|