نمایش پست تنها
قدیمی 05-12-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض داروسازان باید چگونگی ،میزان و فاصله زمانی مصرف دارو را به بیماران آموزش دهند

داروسازان باید چگونگی ،میزان و فاصله زمانی مصرف دارو را به بیماران آموزش دهند

تهران - رئیس انجمن داروسازان بالینی ایران گفت :داروسازان باید چگونگی مصرف،میزان و فاصله زمانی مصرف را بیماران آموزش دهند و ارائه این اطلاعات باعث می شود بیماران داروها را منطقی تر مصرف كنند.

به گزارش انجمن داروسازان بالینی ایران، دكتر خیرالله غلامی در سومین همایش داروسازان بالینی ایران با تاكید بر مصرف داروهای بدون نسخه پزشك توسط بیماران افزود: داروسازان در داروخانه ها با ارائه دارو بدون نسخه به بیماران به مصرف غیر منطقی دارو دامن می زنند.

وی افزود: زمانی كه نسخه ای توسط پزشك معالج نوشته می شود به عنوان یك سند پزشكی محسوب می شود و وقتی هم در داروخانه توسط داروساز مهر می شود به عنوان یك سند بایگانی می شود تا در صورتی كه برای بیمار مشكلی پیش بیاید پیگیری شود.

داروخانه ها باید توجه داشته باشند كه با ارائه دارو بدون نسخه به بیماران به مصرف غیر منطقی دارو دامن می زنند از این رو تقاضا داریم حداقل سه تا چهار دسته و اقلام دارویی بدون نسخه داده نشود.

غلامی به داروهای چشمی، تزریقی و آنتی بیوتیك ها اشاره كرد و افزود : مصرف بی رویه و غیر منطقی این داروها می توانند پیامدهای بدی را برای بیماران به همراه داشته باشند.

غلامی افزود: داروسازان هنگامی كه دارو را به بیمار تحویل می دهند باید اطلاعاتی را به بیماران ارائه دهند و بیماران حق دارند از داروساز در خصوص دارو سوال كنند.

وی خاطرنشان كرد: در كشورهای توسعه یافته برای ارائه این گونه خدمات هزینه ای هم به داروساز داده می شود و به همین منظور هم این خدمت در این كشورها به شكل خوبی گسترش یافته است. به عنوان مثال هر ساعت داروساز در كشور انگلستان 100 پوند ارزش دارد اما در ایران در قبال این خدمت مبلغ بسیار ناچیزی داده می شود.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید