خوابيدن در کنار چراغ روشن به بدن آسيب مي رساند
خوابيدن در شب در کنار يک چراغ روشن يا هر گونه منبع نور ، ساعت زيستي بدن را مختل مي کند و از نظر جسمي و روحي مشکلاتي را براي فرد ايجاد مي کند.
به نقل از فاکس نيوز ، تحقيقات انجام شده در دانشگاه شيکاگو نشان مي دهد که اين امر موجب بر هم خوردن تعادل در ترشح هورمون هاي بدن از جمله ملاتونين دارد.
بنابر همين گزارش ، اختلال در ترشح هورمون ملاتونين چنانچه بيش از 3 تا 4 روز ادامه يابد موجب بروز بسياري از مشکلات هم در وضعيت جسمي فرد و هم در وضعيت روحي و رواني وي دارد.
بدن انسان به گونه اي خلق شده که بايد در هنگام شب در تاريکي و آرامش کامل قرار گيرد تا ميزان فعاليت دستگاه هاي مختلف بدن کاهش يافته و در حالت استراحت قرار گيرند و چنانچه به هر دليل اين وضعيت بر هم خورد تمامي بدن دچار مشکل خواهد شد.
از اين رو ، روان پزشکان نيز به افراد به ويژه سالمندان يا افراد مبتلا به اختلالات روحي توصيه مي کنند که به منظور جلوگيري از تشديد ناراحتي و بدخوابي هاي بيشتر از خوابيدن در شب در کنار منبع نور به شدت پرهيز نمايند.
از آنجا که با افزايش سن و در اختلالات روحي شايع مانند افسردگي بي خوابي و بد خوابي يکي از علائم بارز تلقي مي شود بهتر است افراد با رعايت اين موارد از تشديد ان جلوگيري کنند زيرا بي خوابي براي بدن مانند شکنجه عمل مي کند و بر تمامي جنبه هاي روحي و جسمي و عاطفي بدن تاثير مي گذارد.
پس وقتي به رختخواب برويد که فقط بخواهيد بخوابيد نه اينکه با چراغ روشن به مطالعه و نوشتن و تماشاي تلويزيون و يا حتي مکالمات تلفني بپردازيد.