03-31-2015
|
 |
مدیر بخش مکانیک - ویندوز و رفع اشکال  
|
|
سپاسها: : 5,427
6,159 سپاس در 1,794 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
امیدوارم مدیر تالار آزاد تاپیک کتاب بخوانیم رو تایید کنه چون تصمیم گرفتم همون جا کتاب معرفی کنم ، کتاب های جالبی دارم که بد نیست پی دی افش رو بزارم روزی 10 دقیقه مطالعه هم کنید برای اوقات فراغتتون مناسب هست ، البته کتاب چاپی هم معرفی میکنم
=========================
اما بزارید در مورد یک سری مسائل صحبت کنم ، در مورد مسائل غیر ارادی و در مورد مسائل ارادی در مورد چیزهایی که ما میتونیم در موردش تصمیم بگیریم
خوب میدونید ما هم غریزه داریم و هم در کنار اون قدرت انتخاب و اراده برای تاثیر گذاری روی محیط اطراف و حتی خودمون
بزارید یک مقداری برای این که ادبیاتی نشه با مثال شروع کنم
یک پرنده ای هست به نام مرغ نوروزی ، این ..... به جوجه هاش غذا میده
برخلاف تصور عامه جوجه های مرغ نوروزی تشخیص نمیدن که این مادرشون هست یا حالا این پرنده که اومده براشون غذا آورده بزارید یک عکس بزارم :
این عکس بالا عکس یک مرغ نوروزی هست خوب دقت کنید به عکس نوک پایینی این مرغ رو ببینید یک نقطه قرمز رنگ نمیبینید ؟ خوب هیچ میدونید جوجه ها بر اساس غریزه و طبیعتی که دارند هر وقت این این نقطه رو ببینند دهنشون رو باز میکنند ؟
تو این عکس بهتر معلوم هست :
هر وقت این نشانه قرمز رو دید دهنش رو باز میکنه اینطوری :
یعنی اگر شما روی نوکش یک برچسب زرد بزارید دیگه جوجه دهنش رو باز نمیزاره
حالا فکر میکنید خود مرغ مادر چجوری به بچه هاش غذا میده ؟
اونی که سایز دهنش از بقیه بزرگتر هست و نوکش رو بیشتر باز کرده ( واضحه که داخل دهن یک رنگی قرمز گوشتی رنگ داره که تفاوت داره با بیرون ) سایز بزرگتر یعنی نیاز بیشتر اول جوجه ای که گرسنه تر هست سیر میکنه بعد میره سراغ بقیه
اما به عنوان مثال اگر شما یک جوجه جغد تو لانه بزارید و این جوجه جغد به شکلی که دهنش رو باز کنه به جای جوجه های خودش جوجه جغد رو سیر میکنه چون دهن بزرگتری داره !
این یک تیپ از غریزه هست اما انواع به مراتب پیشرفته تری از غریزه هم هست :
عکس بالا چشمهای یک مرد هست یا یک زن ؟ ها ؟ شما کلاس نرفتید برای این که به این سوال پاسخ بدید
حالا به شما این عکس رو نشون میدم :
این چشمهای یک مرد هست یا یک زن ؟
حالا من یک سوال بهتر میپرسم تصور کنید یک خانوم و یک آقا بهشون میگیم در ناحیه مشخصی تعدادی چراغ ال ای دی به خودتون متصل کنید بعد لباس های سیاه بپوشید برید تو یک محیط تاریک بعد بهشون میگیم وایسید شما بدون این که حرکتی کنند تشخیص میدید کدوم خانوم هست و کدوم آقا ! درسته ؟ تازه اگر راه برند بهتر تشخیص میدید کدوم خانوم هست و کدوم آقا چرا ؟
به خاطر تفاوت های فیزیکی که به شکل ساده در بالا به شما نشون داده شده
حالا به این عکس ها دقت کنید :
اگر تو سومی ریش نبود باز هم تشخیصش برای شما یکسان بود
اینا رو هیچ کی به ما یاد نمیده ما با قابلیت شناخت طبیعی محیط ها و حرکات و این مسائل به دنیا میایم ، مثلاً گرسنه شدن یا علاقه مند شدن خوردن ، یک کار خاصی انجام دادن ، و توالت و نظافت اینها طبیعی هست
و مسائلی از این دست ، بخشی از انتخاب های ما از سر ناچاری هست
چه حجم و چه بخشی از انتخاب های ما که آزاد هست به خاطر طبیعتمون هست ؟
ببینید من کسی رو سرزنش نمیکنم مثلاً اگر یک پسری به دختری فکر کنه یا احساس کنه عذب هست یا آهنگ هوی متاب گوش بده با رفیق هاش بره بیرون ، و کارهایی که اون رو مرد جلوه بده انجام بده شایسته سرزنش نیست همون طور که یک خانومی اگر برای دل خودش ناخن هاش رو لاک بزنه و خرید کنه و درد و دل کنه نباید مورد سرزنش واقع بشه ، اما وایسید یک لحظه درنگ کنید ، بعضی چیزها شاید خیلی چیزها این شکلی هستند انتخاب های طبیعی هستند درسته ؟ مثلاً شما نمیتونید انتخاب کنید که کجا به دنیا میاید یا حالا به جای آدم ایکاش اردک به دنیا میومدید ها ؟
اما صبر کنید و خوب توجه کنید الان به چی دارید فکر میکنید ؟ فکر میکنید چند درصد اون چیزی که بهش فکر میکنید به خاطر هورمونی هست که در اثر ترشح اون در خون وارد مغز شما شده و داره روی شما تاثیر میگذاره ؟ آیا شما دارید زندگیتون رو پیش میبرید یا غریزتون ؟ الان عصبانی هستید یا خوشحال ؟ ناراحتید ؟ اگر ناراحتید به خاطر وضعیت خاص فیزیکیتون ناراحت هستید یا ناراحتی شما دلیل های فراطبیعی داره ؟
حرفهای من بی معنی هست مگه نه ؟ اما بخونید ممکنه برای شما معنی پیدا کنه ....
شما اصلاً راضی هستید ؟ جستجو کنید رضایت شما در چی هست ؟ اگر به مسائل طبیعی برمیگرده که انتخاب طبیعت هست نه شما ! پس رضایت شما در واقع رضایت طبیعی هست یعنی بود و نبود شما همون ارزشی رو داره که بود و نبود یک شیر یا پلنگ و گاو و گوسفند داره ! میگند یک شیر اگر پیر هم بشه باز هم شیره ... خوب شتر هم پیر بشه باز هم شتر هست و همینطور این مسئله ادامه داره .....
وضعیت شما اعمال شما رو میسازند یا اعمال شما وضعیت شما ؟
ساده بگم اون چیزهایی که به انتخاب شما نیستند روی شما تاثیر میگذارند یا اون چیزهایی که به انتخاب شما هستند ؟ مثلاً شده تاسف بخورید چرا موهای من بلوند نیست ؟ یا چرا چشم های من آبی نیست ؟ یا این که شده تاسف بخورید چرا من پولدار به دنیا نیومدم ؟ چرا تو یک محیطی نبودم که پدرم رییس یک شرکتی باشه آدم مشهوری باشه ؟ پوست ، گوشت ، خون و استخوان و مکان و زمانی که در اون هستید انتخاب طبیعت هست ، بحث این هست که شما چه حق انتخاب هایی دارید ؟ ها ؟
یکم فکر کنید ... اون چیزی که ذهن شما ، هویت شماست حقیقت شماست شخصیت شماست فکر کنید من چه کارهایی میتونم انجام بدم ؟ اصلاً بیاید اسمش رو بزاریم
ممکنات ! تا حالا عامدانه اشتباه کردید ؟ یا کاری که شما رو آزار میده عامدانه انجام دادید ؟ اصلاً به این فکر کردید که خوب من همین الان میتونم این کارها رو انجام بدم که اصلاً قبلاً نمیتونستم انجام بدم .... انتخاب های طبیعی و موقعیت هایی که ما در اون نقشی نداریم ارزشی به هم تراز همون تنازع بقا دارند همین مسائلی که شما تو تلویزیون میبینید یکی یکی رو له میکنه میکشه و یا غذا میخورند و مسائل دیگه ...
روی انتخاب ها و کارهایی که میتونید انجام بدید ، نه جمع نه ! خودتون و میگم تا حالا به این فکر کردید چه کارهای دیگه ای میتونید انجام بدید ؟ کارهای زیاد هست میتونید انجام بدید من مطمئنم پس نه غصه خوردن نه شادی نه عصبانیت و نه استرس برای اون چیزی که انتخاب شما نیست و شرایط به شما تحمیل کرده معنی داره و نه حتی فکر به این مسئله که چرا این موقعیت ها به این شکل هست به شما آرامش میده
بهتر هست به انتخاب های دیگه فکر کنید و تمرکز کنید ،شما ، اختیار دارید . البته که اختیار دارید پس روی یک انتخاب بهتر فکر کنید ، میدونید اون زندگی که طبیعت برای ما انتخاب کرده رو سپری میکنید ولی اون زندگی رو که خودتون انتخاب کردید رو تجربه میکنید در واقع شما خودتون رو تجربه خواهید فارق از این که شکست بخورید یا پیروز بشید
روی انتخاب هایی بالاتر فکر کنید از طبیعت و غرایز فاصله بگیرید منطقی باشید و تصمیم بگیرید
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|