نمایش پست تنها
  #12  
قدیمی 09-03-2008
k@vir آواتار ها
k@vir k@vir آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Jun 2008
نوشته ها: 426
سپاسها: : 0

37 سپاس در 28 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض فیلمی از اتیوپی جشنواره ونیز را به وجد آورد

فیلم آفریقایی "شبنم" ساخته هایلی جریما فیلمساز کهنه‌کار اتیوپیایی روز سه‌شنبه در بخش مسابقه شصت و پنجمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و توجه منتقدان را جلب کرد.
رویترز اعلام کرد "شبنم" داستان یک روشنفکر اتیوپیایی است که در دوران "وحشت سرخ" مارکسیستی در دهه ۱۹۸۰ از کشور خود می‌گریزد و به آلمان می‌رود، اما در آنجا نیز به شکلی وحشیانه مورد حمله جوانان نژادپرست قرار می‌گیرد.
شخصیت اصلی فیلم به نام آنبربر پس از آنکه در آلمان در رشته پزشکی تحصیل می‌کند، با آرزوی رسیدن به آرامش به سرزمین مادری خود برمی‌گردد، اما زندگی او همراه مادرش در دهکده‌ای کوچک با ورود نیروهای مسلح که پسران را برای حضور در جنگ به زور از خانواده‌هایشان جدا می‌کنند مختل می‌شود.
"شبنم" یکی از ۲۱ فیلم بخش مسابقه جشنواره ونیز است و استقبال گرم در نشست مطبوعاتی، نام آن را به عنوان یکی از رقبای جدی جایزه شیر طلایی در مراسم اختتامیه مطرح کرد که روز شنبه برگزار می‌شود. جریما در این نشست فیلم خود را بازتاب تجربه‌های شخصی و بر مبنای یک رویای تکراری دانست.
وی گفت: این رویا اساسا درباره آوارگی فکری است. اینکه نتوانی با زندگی روستایی و خانواده روستایی خودت کنار بیایی و در عین حال نتوانی خودت را با دنیای مدرن اطراف تطبیق بدهی. آنبربر برای گریز از واقعیت‌های تلخ به خاطرات خوش دوران کودکی پناه می‌برد و این کاری است که جریمای مقیم آمریکا هر وقت به اتیوپی برمی‌گردد انجام می‌‌‌دهد.
جریما در این باره گفت: من هم مانند آنبربر دوست دارم در گذشته غرق شوم. به اتیوپی می‌روم و خواب گذشته را می‌بینم، اما زمان حال آن قدر تاثیرگذار است که رویاهای احساساتی مرا خراب می‌کند. تصور می کنم رویای بازگشت دنیای دوران کودکی‌، ابعاد جهانی دارد.
برخی تکاندهنده‌ترین صحنه‌های "شبنم" در سال‌های ۱۹۸۰ و زمانی روی می‌دهد که اتیوپی تحت حکومت منگیستو هایله ماریام در موجی از پاکسازی‌ها، دادگاههای نمایشی و اعدام‌ها فرورفته است. پرتره‌های بزرگ مارکس، انگلس و لنین جلوه خشونت و ترس در خود دارند و تب انقلابی آنبربر با درک آنچه حکومت برای او و کشورش می‌خواهد، زود فرومی‌نشیند.
"شبنم" یکی از دو فیلم آفریقایی بخش مسابقه امسال جشنواره ونیز است. از شمال آفریقا نیز طارق ثقیه با فیلم "داخلی" به ونیز‌ آمده که فیلمی تولید مشترک الجزایر و فرانسه است. سه‌شنبه فیلم‌ روسی "سرباز کاغذی" ساخته الکسی جرمن جونیر نیز در بخش مسابقه پخش شد.
فیلم بازسازی تلاش شوروی سابق برای فرستادن اولین انسان به فضا در ۱۹۶۱ ـ یوری گاگارین ـ و درباره پزشک اصلی گروه فضانوردی است. بخش زیاد داستان "سرباز کاغذی" در قزاقستان روی می‌دهد، اما جدا از مراکز کنترل بسیار پیشرفته و سکوی پرتاب، این فیلم در همان حال که قصه‌ای درباره ناسیونالیسم روسی است، از آرزوی یک گذشته پرافتخارتر پرده برمی‌دارد.
مراب نینیدز که نقش دکتر را در فیلم بازی می‌کند، گفت: "سرباز کاغذی" درباره نسل پدر و مادر من، نگاه آرمانی آنها و تغییر اساسی همه چیز در گذر زمان است. این نسل شعر، کتاب و همه چیزهایی را دارد که او را به گذشته پیوند می‌زند، به یک بهشت از دست رفته.
"سگ شب" تولید مشترک فرانسه، آلمان و پرتغال سومین فیلم بخش مسابقه ونیز بود که به گفته ورنر شروتر کارگردان آن "در زمان و مکان نامشخص روی می‌دهد و تخریب جامعه‌ای را نشان می‌دهد که در آن ایجاد آرمانشهر غیرممکن است." قهرمان فیلم یک پزشک و رهبر بالقوه سیاسی است که می‌خواهد در جامعه‌ای که در آن شریف بودن امکانپذیر نیست شریف باشد.
داستان "سگ شب" در شهری اتفاق می‌افتد که اسیر وحشت نیروهای شبه نظامی است. ژیل توران که همراه شروتر فیلمنامه را بر مبنای رمانی از خوان کارلوس اونتی نویسنده اوروگوئه‌ای نوشته، از آن به عنوان "یک جستجوی کافکایی برای رسیدن به معنای زندگی" یاد کرد.
با نمایش حدود دو سوم فیلم‌های بخش مسابقه، تاکنون دو فیلم بیش از بقیه مورد توجه مطبوعات ایتالیایی قرار گرفته‌اند که هر دو ژاپنی هستند: "آشیل و لاکپشت" تاکشی کیتانو و فانتزی انیمیشنی و کودکانه "پونیو روی صخره کنار دریا" هایائو میازاکی. در هشتمین روز ونیز "ریچل ازدواج می‌کند" جاناتان دمی و The Sky Crawlers اوشی مامورو از ژاپن پخش می‌شود.
شصت و پنجمین جشنواره فیلم ونیز با نمایش "پس از خواندن بسوزان" برادران کوئن آغاز ‌شد و تا ششم سپتامبر (۱۶ شهریور) ادامه دارد. رئیس هیئت داوران جشنواره امسال ویم وندرس آلمانی است.

خبرگزاری مهر
__________________
روی خواب هایم
عکس زنی بکش
که ماه را به موهایش سنجاق زده
بنویس
من خواب مانده ام
و دستی
ستاره ها را از آسمان کودکی ام
دزدیده

پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید