اهميت تجارت الكترونيك
ويژگي اصلي همه فعاليت هاي اقتصادي كه از طريق تجارت الكترونيك صورت مي پذيرند «تسهيل فرآيندهاي تجاري، حذف اعمال غيرضروري و در نتيجه كاهش هزينه ها» از طريق بهبود و افزايش هماهنگي، تعديل هزينه هاي اداري و هزينه هاي تبليغات و اطلاع رساني مخصوصاموارد مربوط به مكاتبات و كاغذبازي است. همچنين الكترونيكي شدن تجارت دسترسي مشتري را تسهيل مي كند و به معناي عام براي آن ها تنوع محصول به ارمغان مي آورد.
از اين گذشته سازندگان مي توانند نيازهاي مشتريان خود را بهتر بشناسند و خدمات و محصولات خود را با اين نيازها سازگارتر كنند. برآيند موارد مذكور، رقابت شديد، تنوع عرضه كنندگان محصول و خدمات و در نتيجه كاهش هزينه ها و قيمت ها رضايت مندي مشتريان را در پي دارد. با اين وجود مفهوم تجارت الكترونيك هنوز براي بسياري تازگي دارد. براساس اظهارنظر سازمان تكنولوژي اطلاعات آمريكا، انقلاب تجارت الكترونيك به شركت هاي كوچك اميد بخشيد تا بتوانند در كنار شركت هاي عظيم به تجارت بپردازند. شركت هاي كوچك براي ادامه حيات چاره اي جز پيوستن به اين مجموعه ندارند.
يك كارشناس كامپيوتر در اين خصوص مي گويد: «كسب و كار از طريق اينترنت ارزان تر از باز كردن يك فروشگاه كوچك و حقير خرده فروشي است. قابليت دسترسي به مشتريان بيشتر و هزينه جلب مشتري نيز قطعاكمتر از روش معمول تبليغات است.»
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|