چرخه واسطه گري در نوآوري ها
ما در همه سازمان ها، با نوآوراني منظم و نظام مند برخورد كرديم .در اين بين ،شركت هاي بزرگ طراحي كننده محصول نظير IDEO، نوآوران تجاري مثل Ideable، شركت هاي مشاور و تاجرين مجرب ،و شركت هاي واسطه اي نظير گروه هاي زنجيره اي عرضه كننده Hewlett-Packardدر كنار شركت هاي بزرگ ديگر حضور داشتند.با وجود بازار هاي متنوع ،آنها از رويكردهاي مشابهي بهره مي گرفتند. به علاوه ،ما مشاهده كرديم كه چهار مرحله فوق ،تا حد زيادي در بين شركت ها و صنايع ،به هم شبيه هستند.
1- ايجاد و كسب ايده هاي خوب
اولين گام ،معرفي ايده هاي محتمل و ممكن است .واسطه ها-شركت هايي كه به وسيله واسطه گري اقدام به نوآور ي مي كنند- تمايل دارند كه بين بازارها ي مختلف و چندگانه،صنايع،موقعيت هاي جغرافيايي و واحد هاي تجاري گوناگون، پلي ايجاد كنند.آنها به اين نتيجه رسيده اند كه ايده هاي قديمي ،منابع اصلي براي دستيابي به نوآوري هاي جديد هستند.آنها حتي اگر مطمئن هم نباشند كه ايده هاي قديمي ممكن است در آينده ،به آنها كمك كند،بازهم به آن بي توجه نخواهد بود.بررسي واسطه ها از ايده احتمالي ،صرفا يك بررسي سطحي نيست ؛آنها با تمام فكر و انديشه خود به سراغ آن مي روند و اگر ممكن باشد،آنها را با دست هاي خود به چنگ مي آورند.
طراحان شركت IDEO ، در كاليفرنيا تاسيس شده ، به اين نتيجه رسيده اند كه بايد درباره مواد محصولات بياموزند و كمتر به استفاده فوري از آنها فكر كنند. ما يك روز ،دو مهندس را ديديم كه مشغول جدا كردن قطعات يك كانتينر بودند. زماني ديگر ،دوربين ديجيتالي جديدي را به يك جلسه طوفان فکری آورديم .ده دقيقه طول كشيد تا مهندسين قطعات وسيله جديد را از هم جدا كرده و بفهمند كه چگونه طراحي و توليد شده است .
طراحان شركت IDEO براي مشاهده محصولات و به خاطر سپردن و آموختن ايده هاي قديمي ، فروشگاه هاي محلي را مورد بازديد قرار مي دهند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|