نمایش پست تنها
قدیمی 09-18-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر

سوال : خانم آدامز، كدام مصارف جالب و جديدی را در اين سنوات اخير ديده ايد كه برای مواد بازيافتی پيدا شده؟

بچلدر آدامز : آنها را كه خايمه بر شمرد واقعا جالبند. بعلاوه محصولاتی كه بكار ساخت شيشه ميخورند، بتدريج جای خود را در صنعت باز ميكنند، البته بكندی ولی نياز به آنها بسيار زياد است. برنامه های بازيافتی جوامع از شيشه حسابی در اين زمينه درگير شده اند. در سطح جوامع كوچك واقعا چالشی مشك آفرين است، زيرا اولا وزن آن بسيار سنگين است و هزينه جمع آوری و حمل و سرو كار داشتن با آن به نسبت ساير مواد زياد است. بهمين جهت بعضی جوامع كوچكتر آنرا از برنامه بازيافت خود حذف ميكنند.

برای جوامع روستايی كه من فعاليت زياد ميكنم، و برای كشورهايی كه تازه به اين برنامه رو آورده اند، توسعه بازار هنوز بيشترين تاكيد را دارد. مناطقی كه تراكم جميعت كمتری دارند، با دو مشكل اساسی دست بگريبان هستند. اولی تناژ اندك جمع آوری زباله است، لذا هزينه سرانه جمع آوری يك ماده بخصوص بالاست. دومين مشكل اينست كه اين جوامع معمولا از نظر جغرافيايی پرت و دور افتاده اند. فاصله آنها با بازار ها دور است و هزينه زياد حمل و نقل بخشی از سود را ميخورد. بدين لحاظ برای اين گونه جوامع حياتی است كه بتوانند بازارهای محلی ايجاد نمايند --- كه حسنش اينست از مواد بازيافتی ارزان قيمت استفاده ميكند؛ چيزهايی نظير كاغذ كمتر مرغوب، يا شيشه با مرغوبيت كم، همان طور كه قبلا اشاره كردم. مواد با كيفيت و طبعا قيمت بالاتر --- مانند كارتون، روزنامه، كاغذ دفتری و اداری، فولاد و غيره --- ممكن است آنچنان قيمت مناسبی بفروش روند كه بتواند هزينه حمل بالا را تقبل نمايد و هنوز هم سود ده باشد.

بازار بين المللی پر رونقی برای اجناس بازيافتی ايالات متحده، در بسياری كشورهای در حال رشد، خصوصا در چين، وجود دارد. چينی ها اقلام دست دوم را از آمريكا ميخرند، و بازار مصرف كننده نهايی آمريكا در اين رقابت (بخاطر قيمت ارزان كالای چينی) شكست ميخورد. به اين ترتيب ما بازار مصرف كننده نهايی را از دست ميدهيم، مانند كارخانجات آسياب كاغذ را در اين كشور. آنها بتدريج ور ميشكنند و تعطيل ميشوند چون با صادرات از چين يارای رقابت ندارند.

روزی خواهد رسيد كه كارخانجات بازيافت مواد در اين كشور --- چنانچه نخواهند به خارج صادر كنند --- ناچار ميشوند تعطيل كنند چون بازار داخلی برای مصرف مواد بازيافتی در اين كشور وجود نخواهد داشت.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید