واژگان شیمی فیزیک
قانون شارلحجم یک گاز ، در فشار ثابت ، بهطور مستقیم با دمای مطلق تغییر میکند.charles Law قانون فشارهای جزیی دالتونفشار کل مخلوطی از گازها برابر مجموع فشارهای جزیی هر یک از گازها است.Dalton,s Law of partial pressure قانون نفوذ گراهامسرعت نفوذ یک گاز با جذر چگالی یا جذر وزن مولکول آن گاز نسبت معکوس دارد.Graham,s Law of effusion کسر مولینسبت تعداد مولهای یک جزء در یک مخلوط به تعداد کل مولها در آن مخلوطmole fraction مسافت آزاد میانگینفاصله میانگینی است که یک مولکول بین برخوردهای خود با سایر مولکولهای گاز طی میکند.mean free path معادله واندروالسمعادله حالت گازها. نوعی از معادله حالت گاز ایدهآل که نیروهای جاذبه بین مولکولی و حجم اشغال شده توسط مولکولهای گاز را به حساب میآورد.Vander wool,s equation نظریه جنبشی گازهامدلی است در سطح مولکولی که میتوان آن را برای توضیح قوانین گازها بکار برد و معادله گاز ایده آل را بدست آورد.Kinetic theory of gases آنتالپی تبخیرانرژی لازم برای تبخیر مقدار معینی مایع (معمولا یک مول یا یک گرم) در دمای معینEnthalpy of vaprization آنتالپی تبلورتغییر آنتالپی در تبدیل مقدار معینی مایع (معمولا یک مول یا یک گرم) به جامد در دمای معینEnthalpy of crystllization آنتالپی ذوبانرژی لازم برای ذوب کردن مقدار معینی جامد (معمولا یک مول یا یک گرم) بر جامد در دمای معینEnthalpy of fusion آنتالپی میعانتغییر آنتالپی در تبدیل مقدار معینی گاز (معمولا یک مول یا یک گرم) در دمای معینEnthalpy of condenstion تبخیرفرآیند تبدیل مایع به گازVaporization تصعیدفرآیند تبدیل مستقیم جامد به گاز بدون عبور از حالت مایعSublimation تعادلشرایطی که در آن ، سرعت دو تمایل مخالف برابر میشوند.equilibrium فشار بخارفشار بخار در حالت تعادل با مایع خالص یا جامد خالص در دمای معینvapour pressure معادله کلازیوس- کلاپیرونمعادله ای است که فشار بخار یک مایع در دو دمای مختلف را با یکدیگر و با آنتالپی تبخیر آن مایع مرتبط میسازدClausius- Clapeyron equation
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|