آموزش طراحی وب Ciw
سرعت و سایز صفحات(اسکرول کردن)
کاربران خواهان سرعت زیاد هستند . شما این خواسته آنها رامی توانید با طراحی صفحاتی با سایزهای محدود فایلها می توانید تامین کنید . با 10 ثانیه مکث در سایت، کاربران از سایت شما بریده خواهد شد و توجه آنها به سایت را از دست خواهید و این نکته بدان معنی است که طراح وب باید از عکسهای مقرون به صرفه استفاده کند و انتخاب فایل ها بایدبا دقت زیادی همراه باشد . بهینه سازی عکسها عامل مهمی در بارگذاری سریعتر آنهااست که بعدا به جزئیات آن می پردازیم .
جدول زیر ماکسیمم سایز صفحه ای که برای واکنش درخواست ارتباطات با سرعتهای گوناگون مجاز است .
زمان واکنش 1 ثانیه زمان واکنش 10 ثانیه
modem 2Kb 34Kb
ISDN 8Kb 150Kb
Tl 100Kb 2mb
سایز صفحه به معنای سایز تمام فایلها و المانهای بکار برده شده در صفحه شامل فایلهای HTML و تمامی عناصر تعبیه شده ( jpg , gif ) می باشد .
توجه داشته باشید که 1 ثانیه عکس العمل به کاربران این اجازه را می دهد که آنها حس کنند که به طور آزاد و راحت در میان اطلاعات جابه جا می شوند ولی زمان 10 ثانیه نیازدارد که به توجه کاربر به سایت پرداخته شود . در اواسط سال 1997 مطالعات نشان می داد که متوسط سایز یک صفحه وب 44 کیلو بایت است یعنی طبق جدول 5 برابر بیشتر از زمان معمول واکنش برای کاربرانی که از ISDN استفاده می کنند . بنابراین برای بیشتر کاربرانی که از پهنای باند متوسط استفاده می کنند سرعت بارگذاری بسیار کم خواهد بود . همچنین توجه داشته باشید که 44 kb ، 30 درصد بیشتر از بزرگترین حد سایز برای کاربران استفاده کننده از مودم خواهد بود .
دانستن چنین مطالعاتی شما را به سمت توسعه وب متمایل می کند تا جایی که کامپیوترها و ارتباطات آنها با یکدیگر سریع تر شود . خیلی از وب سایتهایی که منتشر شده صفحات کوچکی هستند که از عکسهای کم مصرف در آن استفاده شده است .
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|