آموزش طراحی وب Ciw
فضای سفید :
هنگامی که در ابتدا صفحه ای بر روی مرورگر شما بار گذاری میشود ،علاوه بر آنکه در هر قسمت صفحه با مفاهیمی مواجه میشوید ،نتایج مندرجات محدودی را که به خوبی و با هماهنگی توزیع شده اند مشاهده می نمایید.
اولین حس شما از این نوشته ها چیست ؟ اگر شما بمانند خیلی از کاربران هستید صفحه ای با توزیع هماهنگ المانهاو مقداری فضای خالی (که در انجمن توسعه به عنوان فضای سفید معروف است) را ترجیح می دهید . توجه داشته باشید که کاربران به خاطر ایجاد صفحه ای با متنهای زیاد و شلوغ از شما قدردانی نخواهند کرد . آنها خیلی سریع صفحه شما را مرور می کنندو اگر صفحه شما اینچنین بود ممکن است اطلاعات زیادی را از دست بدهند . این نکته بدان معنی نیست که برای کاربران اطلاعات زیاد ایجاد نکنید بلکه به این مفهوم است که نباید همه این اطلاعات را در یک صفحه قرار دهید . هر صفحه وب باید حدودا 50 درصد متن کمتری نسبت به یک صفحه مشابه چاپ شده آن داشته باشد .
هر صفحه باید برای ارائه اجمالی اطلاعات طراحی شود و باید اتصالاتی برای رسیدن کاربران به جزئیات بیشتر و عمیق تر ایجاد شود . همه کاربران یه یک مقدار اطلاعات نیاز دارند . به کاربر این اختیار را بدهید که خود انتخاب کند که آیا جزئیات رامی خواهد یا نه ؟
و نیز صفحه را به منظور کوتاه کردن آن قسمت نکنید . مگر آنکه شکستن آن منطقی باشد . هر صفحه باید مستقل بوده و وابستگی به جایی نداشته باشد .
بعضی از طراحان و انتشار دهندگان وب از جداول و عکسهای Gif برای اضافه کردن فضا به صفحه استفاده می کنند . بعد از محاسبه اینکه کاربران چه چیزی را نیاز دارند که بدانند می توانید صفحه آرایی خود را با استفاده از جداول و حاشیه ها HTML برای قرار دادن موفقیت سند و مندرجات صفحه در فضاهای خالی شروع کنید به عبارت دیگر جداول همه آن چیزهایی هستند که شما به آنها نیاز دارید .
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|