نحوه درمان
نحوه درمان
سی تی اسکن یک خونریزی مغزی را نشان میدهد.
درمان اولیه پس از وقوع یک سکته مغزی شامل تحت نظر گرفتن دقیق فرد و انجام اقدامات پرستاری برای محافظت راه تنفسی او میباشد.اگر در سی تی اسکن دیده شد که یک لخته خون در شریان وجود دارد ٬ باید فورا با استفاده از داروهای ترومبولیتیک اقدام به حل کردن آن نمود.
این درمان ممکن است باعث بهبود عواقب سکته مغزی بشود اما در هر موردی نباید آن را بکار برد ٬ زیرا باعث افزایش خطر بروز خونریزی در مغز میشود.
انجام درمان طولانی مدت برای کاهش خطر وقوع سکتههای مغزی بعدی بستگی به این دارد که علت ایجاد این سکته مغزی چه بوده است.
اگر علت آن یک آمبولی مغزی بوده است ٬ داروهایی مثل آسپیرین یا وارفارین تجویز میشود تا با رقیق کردن خون از وقوع لختههای خون جلوگیری کند.
اگر مشخص شد که یک شریان دچار تنگی شده است ممکن است با جراحی بتوان آن را باز نمود.
بعد از بروز یک سکته مغزی که علتش خونریزی و پاره شدن یک شریان بوده است ٬ درمان بر روی زمینهٔ ایجاد کننده آن متمرکز میشود.
درمان طولانی مدت آن ممکن است شامل تجویز داروهای ضد فشار خون باشد تا فشار خون را پایین آورده و از احتمال خونریزیهای بعدی جلوگیری کند.اگر سکته مغزی بر اثر التهاب شریان باشد ٬داروی کورتون دار تجویز میشود.
وسیلهای که با آن لختههای خون را در رگ از بین میبرند.
در تمام موارد سکتههای مغزی ٬ درمانهای توانبخشی مثل فیزیوتراپی و گفتاردرمانی چه در بیمارستان و چه در خانه ضروری میباشد.
تغییر عادات و نحوه زندگی مثل کم کردن میزان چربی د رژیم غذایی ترک کردن استعمال دخانیات میتوانند باعث کاهش خطر بروز یک سکته مغزی دیگر آینده شوند.
پیش بینی عاقبت یک سکته مغزی بسیار دشوار است و بستگی زیادی ه عوامل ایجاد کننده آن دارد.
معمولا یک سوم افراد بعد از سکه مغزی به بهبودی کامل یا نسبتا کامل دست مییابند.یک سوم دیگر از افراد نیز دچار ناتوانیهایی به صورت دائمی میشوند.
اگر مشکلاتی که برای افراد بعد از سکته مغزی ایجاد شد در طول ۶ ماه بهبود نیابد احتمالا این مشکلات دائمی خواهند بود.حدود ۲۰٪ از افرادی که دچار سکته مغزی میشوند در عرض یک ماه فوت میکنند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|