بدلیجات وبیماریهای پوستی
این حساسیتها ممکن است آلرژیک (یا تماسی) باشد و یا تحریکی. دکتر «مجید شهدی» متخصص پوست و مو، در این مورد میگوید: «در حساسیت پوستی آلرژیک بدن در نتیجه تماس با مادهای که در محیط وجود دارد دچار التهاب میشود ، مثلاً کسی که به ساعت حلقه و بدلیجات حساسیت دارد، اما حساسیت پوستی تحریکی به دنبال تماس زیاد و مکرر با ماده حساسیتزا (محرک) به وجود میآید مثلاً کسی که به دنبال تماس مکرر با مواد شوینده نسبت به آنها حساسیت پیدا میکند». او در ادامه یادآور میشود: «حساسیتهای پوستی معمولاً در ابتدا به صورت حاد هستند اما در برخی موارد به مرور زمان بعد از درمان و یا بهبود خود به خود به شکل مزمن در میآیند.
حساسیتهای پوستی ممکن است به صورت اگزمای سرشتی در فرد وجود داشته باشد، یعنی از وقتی فرد متولد میشود همراه اوست بهطور مثال از ۳ـ۲ ماهگی صورت نوزاد قرمز و گونههایش سرخ رنگ است. آسم، آلرژی و خسخس سینه دارد. این علایم گاه در بزرگسالی به صورت حساسیتهای پوستی در فرد ادامه مییابد. اغلب در بین والدین و یا افراد فامیل این اشخاص مبتلایان به حساسیتهای پوستی وجود دارند.میتوان گفت سیستم بدن این افراد نسبت به برخی از عوامل محیط حساسیت دارد». این متخصص پوست و مو در ادامه میگوید: «گروه دیگر حساسیتهای پوستی حساسیتهای شغلی است، کسانی که با سیمان و مواد ساختمانی یا روغنهای ماشینهای صنعتی، آسفالت و... در تماس هستند ممکن است در تماس با ماده خاصی دچار التهاب و حساسیت پوستی شوند که به شکل آلرژیک یا تحریکی به وجود میآید. حساسیت پوستی خانمهای خانهدار که در اثر کار خانه و شستوشو ایجاد میشود نیز از این گروه حساسیتهاست».در برخی موارد حساسیت پوستی علاوه بر التهاب، خارش و قرمزی با عفونت توأم میشود. عفونت هنگامی بروز میکند که سد دفاعی بدن شکسته شده و التهاب ایجاد میشود و پوست شروع به خارش میکند، اگر بیمار به دنبال این احساس محل التهاب را بخاراند، نه تنها باعث تشدید خارش بلکه باعث ایجاد عفونت در محل میشود.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|