بدنسازي و رژيم هاي غذايي اشتباه
فرامرز خودنگاه، معتقد است: "استفاده از رژیمهای غذایی این چنینی که در مدت کوتاهی وزن فرد را بالا می برد، می تواند ضربات جبران ناپذیری به پیکره ورزشکار جوان بزند و چه بسا وی را دچار بیماریهای سختی همچون ناراحتیهای قلبی ، چاقی ، اضافه وزن ، چربی دور شکم و دیابت کند. نوجوان 17، 18 ساله نیازی به این همه کالری مازاد ندارد و اگر نتواند این کالریها را با انجام تمرینات سنگین بسوزاند، نه تنها اندام زیبایی پیدا نخواهد کرد بلکه باید منتظر افزایش روز به روز چربیهای اضافیاش باشد."
خودنگاه در خصوص مربیانی که چنین رژیمهایی را به ورزشکار پیشنهاد می کنند، گفت: "بیشتر این اشخاص که خود را مربی معرفی می کنند، هیچ کارت یا حکمی از سوی فدراسیون دریافت نکردهاند و عمل کردن به توصیه آنها می تواند مشکلات بسیاری را برای ورزشکاران به خصوص در ردههای سنی پایینتر به وجود آورد."
داور درجه یک بینالمللی پرورش اندام افزود: "جوانان باید پیش از ورود به باشگاه، مورد آزمایشهای پزشکی قرار گرفته، قند، کلسترول خون و میزان بافت چربی آنها سنجیده شود، در غیر این صورت معلوم نیست چه بیماری انتظار آنها را می کشد." خودنگاه در خاتمه تصریح کرد:
"استفاده از مکملهای غذایی که به وسیله اشخاص سودجو به باشگاهها راه پیدا کرده به هیچ عنوان توصیه نمی شود چرا که بیشتر این مکملها بدون نظارت و گرفتن مجوز در اختیار ورزشکار قرار می گیرد و گاهی به مواد نیروزا و هورمونهای متعدد آلوده است."
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|