بدنسازي و رژيم هاي غذايي اشتباه
دکتر خیبری درباره چگونگی پیشگیری از وقوع این مشکلات گفت: " با نظارت صحیح وزارت بهداشت و فدراسیونهای ورزشی می توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. به نظر من، اگر کمیتهای با حضور نماینده فدراسیون، ستاد مبارزه با دوپینگ، وزارت بهداشت و حتی قوه قضاییه تشکیل شود تا به فعالیت باشگاهها رسیدگی کرده و در صورت تخلف حکم تعطیلی برای آنها صادر شود کمتر با چنین مسائلی رو به رو خواهیم بود." اما مسئولان فدراسیون پرورش اندام و بدنسازی ایران نیز در این خصوص دست روی دست نگذاشته و به فکر یافتن راهکاری برای حذف این تخلفات هستند.
ناصر پورعلی فرد، رئیس فدراسیون پرورش اندام و پاورلیفتینگ گفت: " ورزشکاران باید به باشگاههایی مراجعه کنند که از سوی اداره کل تربیتبدنی استان طبق کمیسیون ماده 5 بعد از بررسی مجوز پروانه دریافت کرده است. به منظور پیشگیری از بروز تخلفات در صورتی که باشگاهی مجوز دریافت نکرده باشد، بی تردید طی مکاتبه با مسئولان محترم اداره اماکن خواستار پلمپ شدن در این باشگاه خواهیم شد."
وی افزود: " بازرس فدراسیون نیز به صورت سرزده و نامحسوس به باشگاههای دارای مجوز سرک می کشد تا در صورت رؤیت تخلف مراتب را به مسئولان این رشته اعلام کند. اکثر مربیانی که رژیمهای غذایی نامناسب به ورزشکاران توصیه می کنند، حکم یا کارت مربیگری ندارند، از این رو از تمامی دوستداران این رشته خواستاریم در انتخاب مربیان خود وسواس به خرج دهند."
پورعلیفرد تصریح کرد: "
رژیمهای غذایی باید با توجه به سن، جنسیت، زمان رشد ، بیماریها و مواردی از این قبیل برنامه ریزی شود و بی تردید در صورت رعایت نکردن این فاکتورها، سلامت به خطر می افتد.
از آنجایی که فدراسیون پرورش اندام به ورزشکاران این رشته به چشم امانت نگاه می کند، سختگیریهای بسیاری را برای مصرف کنندگان و متولیان مکملهای آلوده در نظر گرفته و در صورت مشاهده تخلف، گاهی کارت مربیگری افراد سودجو را مادامالعمر باطل خواهد کرد." پورعلیفرد در خاتمه گفت: "فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام کشور، کتابی را با عنوان دوپینگ چیست و مکملهای غذایی کداماند به چاپ رسانده تا ورزشکاران این رشته با مطالعه آن، آگاهی خود را افزایش دهند.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|