10-24-2009
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
اهتمام امام سجاد علیه السلام به نمازهای نافله
اهتمام امام سجاد علیه السلام به نمازهای نافله
حضرت امام سجاد علیه السلام قبل از خواب شخصاً از چاه آب میکشید و مقداری از آن را برای وضوی خود کنار می گذاشت و روی آن را می پوشاند تا آلوده نشود. سپس وقتی برای نماز شب در دل شب از خواب برمیخاست، مسواک میزد، وضو میگرفت و مشغول نماز میشد. همیشه، در سفر و در حضر، نماز شب را به جای می آورد و هرگز آن را ترک نمیفرمود.
امام سجاد شبها نافلههای قضای روز را نیز به جا میآورد. (نافله های روز همان نمازهای مستحبی است که قبل یا بعد از نمازهای واجب خوانده می شود، مثل نماز نافله صبح که دو رکعت است و قبل از نماز صبح خوانده می شود، نافله ظهر که هشت رکعت است در قالب چهار نماز دو رکعتی قبل از نماز ظهر ؛ نافله عصر نیز هشت رکعت است که به همین ترتیب قبل از نماز عصر خوانده میشود.)
امام میفرمود:« این عمل بر شما واجب نیست اما من آن را دوست دارم. هر کدام از شما که خودش را به کار خیری عادت میدهد، بر آن مداومت کند.»
منابع:
- بحارالانوار، ج 46، ص 98، حدیث 86 به نقل از کشف الغمه
نماز امام سجاد علیه السلام
حضرت زین العابدین علیه السلام علاقه شدیدی به نماز داشته اند و با اهتمام خاصی این عبادت بزرگ اسلامی را به جای می آوردند، برای بررسی کیفیت انجام این عبادت و آشنا شدن با تفصیل این موضوع و جزئیات آن باید موضوعات زیر را در خلال اسناد تاریخی و روایات اسلامی کاوش نمود:
عبادات امام سجاد
آنچه از عبادتهای حضرت امام سجاد علیه السلام در تاریخ و روایات گزارش شده است عبارت است از:
- نماز امام سجاد علیه السلام
- حج های امام سجاد علیه السلام
- سجده های حضرت سجاد علیه السلام
- دعاهای حضرت سجاد علیه السلام
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|