11-03-2009
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
ده نام پیامبر اکرم
ده نام پیامبر اکرم
حضرت امام محمد باقر علیه السلام فرمود:« رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم دارای ده نام است که پنج نام از آنها در قرآن ذکر شده است: محمد و احمد و عبدالله و یس و نون. ( یس و ن از حروف مقطعه قرآن هستند.)
و پنج نام دیگر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم که در قرآن ذکر نشده است عبارتند از: فاتح، خاتم، کاف، مقفّی و حاشر.»
توضیح: پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم را فاتح (گشاینده) میخوانند زیرا او اولین پیامبر از جهت رتبه و مقام نزد پروردگار است و نیز به دلیل این که او اولین مخلوق خداوند است. خاتم (پایانبخش) مینامند زیرا او آخرین رسول خداست، کاف (جلوگیر) مینامند زیرا خداوند به وسیله او بلاها و شرور را از مؤمنان دفع میکند، او را مقفّی (در پی آینده) میگویند چون او در پی انبیاء قبلی آمده، و حاشر (جمع کننده) مینامند زیرا همه مردم پس از او در روز پاداش در پیشگاه خداوند گرد خواهند آمد.
امام باقر علیه السلام در روایت دیگری فرمود:« نام پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم این گونه بر عرش خداوند نگاشته شده است: محمد رسول الله.»
منابع:
- بحارالانوار، ج16، ص 96 --- الخصال، همان ص 92 --- علل الشرایع، الخصال، معانی الاخبار
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|