محمود اربابی مقصر تهیهكننده است
عدهای میگویند جز عوامل سازنده فیلم، چه كسی توان عرضهاش را بعد از این همه وقت دارد؟ بعضیها هم معتقدند سازندگان یك اثر چطور میتوانند هزینههای میلیاردی ساخت فیلم را نادیده بگیرند و در شرایطی كه هنوز امیدی برای اكران فیلم بود، فیلم را وارد چرخه اكران قاچاق كنند.
اما حق با هر كدام هم كه باشد، مدیر كل اداره نظارت و ارزشیابی سینمای حرفهای وزارت ارشاد، مسوولیت عرضه این فیلم را بر گردن تهیهكننده میاندازد و میگوید: نمیتوانیم با اطمینان بگوییم، فیلم «سنتوری» از چه مرحلهای وارد عرصه قاچاق شده است، اما در هر حال مسوولیت این ماجرا با شخص تهیهكننده فیلم است.
محمود اربابی به ایسنا توضیح میدهد: به هر حال فیلمها برای آمادهسازی برای نمایش در اختیار آدمهای مختلفی قرار میگیرد، به همین دلیل اظهار نظر كه مشخصا از كجا این فیلم درآمده است، سخت است.
فیلم «سنتوری» قبل و بعد از نمایش در جشنواره فیلم فجر در اختیار تهیهكننده بوده است و بارها از اداره نظارت مشخصا خود بنده مستقیما با تهیهكننده در ارتباط بودم ـ با توجه به ماده ۵ كه فعلا صلاح نیست فیلم اكران شود ـ مرتبا از آنها میخواستم مراقبتهای لازم را از نسخه فیلم انجام بدهند.
اربابی میگوید: «سنتوری» در برههای زمانی پروانه نمایش داخلی داشت، اما برای خروج از كشور باید پروانه میگرفت، همه این مراحل نشاندهنده این است كه فیلم به شكل طبیعی مورد سرقت قرار گرفته است و تهیهكننده نمیدانم به چه دلایلی موضوع نمایش خارجی این فیلم را با ما پیگیری نكرده است؟! اربابی درباره پیگیریهای انجام شده توسط این اداره نظارت و ارزشیابی برای جلوگیری از نمایش غیرقانونی فیلم توضیح داد: روزی كه اطلاع یافتهایم فیلم در سایت خارجی دانلود شده است، تمام تلاش خود را انجام دادیم كه این سایت از نظر قانونی ***** بشود و از طریق مراجع قانونی در سطح شهر این سیدی غیرمجاز جمعآوری شود.
● ۱۴۰۰ كپی غیر مجاز «سنتوری» كشف شد
در همین حال «فرامرز فرازمند» از كشف هزار و چهارصد سیدی قاچاق فیلم «سنتوری» خبر داد.
تهیهكننده سنتوری به فارس گفت: پیش از این نیز همیشه پخش غیر مجاز فیلم را تهدید میكرد. نسخه غیر مجاز فیلم زیرنویس انگلیسی دارد كه برای ما خیلی عجیب است ،ضمن اینكه نسخه كامل فیلم است. به گفته فرازمند خیلیها تماس میگیرند و میگویند فیلم را دیدهاند و ابراز خوشحالی هم میكنند ولی چه فایدهای دارد وقتی یك فیلم ملی سوخته شده است. من حتی دوست ندارم این سیدیها را ببنیم كه چطوری است. هیچ كاری، از دست من بر نمیآید، یك فیلم ملی را سوزاندند، فیلمی كه میتوانست روی پرده اكران سینما برود و راجع به آن بحث و نقد شود.