بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > دانشگاه ها > علوم تجربی > زیست شناسی > علوم میکروبیولوژی - سلولی مولکولی-ژنتیک

علوم میکروبیولوژی - سلولی مولکولی-ژنتیک در این تالار مطالب و مباحث مرتبط با علوم میکروبیولوژی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 11-30-2007
SonBol آواتار ها
SonBol SonBol آنلاین نیست.
معاونت

 
تاریخ عضویت: Aug 2007
محل سکونت: یه غربت پر خاطره
نوشته ها: 11,775
سپاسها: : 521

1,688 سپاس در 686 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض تولید واکسن آنفولانزای پرندگان با فنون مهندسی ژنتیک

انتقال سویه H5N1 آنفولانزا که آنفولانزای پرندگان نامیده می­شود، برای اولین بار در سال 1997 از مرغ به انسان دیده شد. این بیماری تا سال 2004 شیوع گسترده­ای در مزارع پرورش ماکیان آسیا داشت و نرخ مرگ و میر انسان­هایی که به آن مبتلا می­شدند، نزدیک به 70 درصد بود. این بیماری در ایران آنفولانزای مرغی نیز خوانده می­شود.

سابقه موضوع

مقامات بهداشتی از آن هراس داشتند که این سویه یا سویه­های حاصل از آن باعث اپیدمی کشنده آنفولانزا گردد که توانایی گرفتن جان میلیاردها انسان را داشته باشد.

آنفولانزا بلای جان بشریت در طول هزاران سال بوده است. ویروس­های آنفولانزا خانواده بزرگی را شامل می­شوند که هر کدام فقط 10 ژن دارند.
منشا هر 16 گروه شناخته شده این ویروس، پرندگان آبزی خصوصاً اردک بوده است. این ویروس به خوبی با سامانه ایمنی این پرندگان سازش یافته و اکثراً آنها را دچار بیماری حادی نمی­کند. همین موضوع باعث می­شود که این پرندگان بدون مشکلی ویروس را انتشار دهند و عامل بقای ویروس آنفولانزا گردند. بیشتر...

ویروس سرماخوردگی معمولی می­تواند ما را از آنفولانزای پرندگان نجات دهد

آدنوویروس که یکی از عوامل سرماخوردگی معمولی می­باشد، ممکن است به حفاظت در مقابل آنفولانزای فراگیر کمک نماید.
دو گروه مختلف از دانشمندان آمریکایی موفق شدند موش­ و مرغ را با استفاده از یک واکسن DNA مبتنی بر آدنوویروس در برابر سویه­های مختلف H5N1، عامل آنفولانزای پرندگان، واکسینه کنند. این دو گروه در مرحله آزمایش واکسن بر روی انسان هستند.
این گروه­ها با استفاده از آدنوویروس تضعیف­شده، که قدرت همانندسازی ندارد، به عنوان حامل ژن­های رمزکننده پوشش پروتئینی ویروس H5N1 و هماگلوتینین، یک پاسخ ایمنی قوی را در جانوران برانگیختند.
دانشمندان دانشگاه Pittsburgh و گروه دیگری از دانشگاه Purdue با استفاده از هماگلوتینین ویروس H5N1 که در ویتنام باعث مرگ چندین نفر شده بود و هماگلوتینین اولین ویروس H5N1 که در سال 1997 در هنگ­کنگ به انسان منتقل شد، موفق به تولید واکسنی بر علیه ویروس آنفولانزای پرندگان شدند.
در هر دو مطالعه، هر دو واکسن تولید شده به طور کامل باعث محافظت موش­ها در برابر ویروسی شدند که هماگلوتینین از آن گرفته شده بود. گروه دانشگاه Pittsburgh همچنین مشاهده کردند که واکسن در مرغ نیز به خوبی کار می­کند.
هر دو واکسن تولید شده در مقابل ویروس گروه دیگر نیز مقاومت ایجاد می­کند؛ اما بر خلاف واکسن­های معمولی که از ویروس کشته شده به دست می­آیند، مقاومت مضاعف در این واکسن­ها بسیار محدود است.
Gambotto سرپرست گروه تحقیقاتی دانشگاه Pittsburgh دلیل این امر را اینچنین توضیح می­دهد: واکسن­های معمولی باعث القا آنتی­بادی­ها در برابر ویروس آنفولانزا می­شوند درحالی­که باعث ایمنی حاصل از سلول­های سفید خون (لنفوسیت­های T) که پیش­قراولان حمله به ویروس­ها هستند، نمی­گردند.
در واکسن جدید این سلول­ها نیز به گستره وسیع­تری از سویه­های ویروس آنفولانزا بر اساس نواحی حفاظت شده پوشش پروتئینی آنها، پاسخ می­دهند. این موضوع به این معنی است که واکسنی که بر اساس ایمنی حاصل از سلول­های لنفوسیت T ایجاد می­شود می­تواند بر علیه ویروس­های جهش­یافته جدید نیز مقاومت ایجاد نماید. بیشتر...

پاسخی روشن به منتقدین افراطی مهندسی ژنتیک: مهندسی ژنتیک در خدمت سلامت انسان

واکسن جدید که با کمک فنون مهندسی ژنتیک تهیه شده است، 100 درصد در موش و مرغ موثر است. این ویروس بر علیه ویروسی به کار می­رود که جمعیت پرندگان را در آسیای جنوبی و اروپا به طور محسوسی کاهش داده، به صنایع مرغداری لطمه سنگینی وارد کرده و از همه مهم­تر اینکه تاکنون جان بیش از 80 نفر را گرفته است.

با توجه به اینکه واکسن جدید حاوی ویروس زنده بوده -بر خلاف واکسن­های معمولی که از ویروس کشته شده به دست می­آیند- محققین امیدوارند بهتر از واکسن­های سنتی عمل نمایند. در عین حال، به علت تولید این واکسن­ها در سلول زنده، فرآیند تولید آنها سریع­تر از روش­های سنتی است. در نتیجه جذابیت این واکسن­ها برای مهار شیوع ویروس H5N1 در ماکیان و حتی انسان بسیار بالا می­باشد.
Gambotto ­می­افزاید: نتایج آزمایش­ها بر روی جانوران بسیار امیدوار کننده است. این امیدواری نه فقط به خاطر محافظت کامل واکسن از حیوانات مورد آزمایش است، بلکه این واکسن چندین سامانه ایمنی را به طور هم­زمان القا می­کند.
نتایج حاصل از این تحقیقات در شماره 15 فوریه نشریه ویروس شناسی (Journal of Virology) به صورت یک مقاله کامل چاپ خواهد شد. بیشتر...


منابع: http://www.newscientist.com/popuparticle.ns?id=in70
http://www.newscientist.com/channel/health/bird-flu
http://www.newscientist.com/channel/health/dn8667
http://www.newscientist.com/channel/health/bird-flu/dn7067
http://www.physorg.com/news10302.html
http://www.msnbc.msn.com/id/7019622

خبرهای مرتبط: ظهور واکسن آنفولانزای پرندگان (CNN)
واکسن آنفولانزای پرندگان در موش موثر است (CNN)
انتقال آنفولانزای پرندگان از انسان به انسان (NewScientist)
__________________
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 04:43 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها