بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 09-11-2007
Younes آواتار ها
Younes Younes آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Aug 2007
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 1,106
سپاسها: : 4

26 سپاس در 21 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض يك متخصص تغذيه: متاسفانه برخي از خانواده ها فست فودها را به غذاهاي خانگي ترجيح مي دهن

يك متخصص تغذيه با اعلام اين كه غذاهاي آماده يا فست فودها، خوشمزه و منطبق با ذائقه افراد طراحي مي‌شوند، تصريح كرد: اما متاسفانه خانواده‌ها به خصوص جوانان اين نوع غذاها را به غذاهاي خانگي ترجيح مي‌دهند.
دكتر بزرگمهر در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين مطلب اظهار كرد: با صنعتي شدن كشورها و وسعت شهرها گرفتاري و درگيري افراد روز به روز افزايش مي‌يابد و وقت كمتري صرف تغذيه خود مي‌كنند.
وي ادامه داد: تغيير الگوهاي غذايي و روش زندگي موجب شده كه فرصت براي طبخ و خوردن غذاهاي خانگي كمتر شود علاوه بر اين تبليغات مختلف در قالب تيزرها يا آگهي‌هاي تلويزيوني باعث جذب بيشتر افراد به غذاهاي آماده و ميان وعده‌هاي مختلف شده است.
دكتر بزرگمهر در مورد انواع فست فودها اظهار كرد: اين غذاها كه شامل همبرگر، انواع ساندويچ‌ها، پيتزا و يا ميان وعده‌هايي مثل چيپس، پفك و كيك‌هاي آماده مي‌شود اكثرا خيلي چرب و با سس‌هاي مختلف تهيه مي‌شوند كه معمولا مطابق طبع و ذائقه افراد است ولي مصرف اين مواد در طولاني مدت براي بدن بسيار زيان‌آور بوده و اگر غذاي انسان منحصر به اين مواد شود به هيچ وجه مفيد نيست.
اين متخصص تغذيه در ادامه به ايسنا گفت: آب ميوه‌ها و يا كنسروهايي هم كه در كارخانه‌ها تهيه مي‌شوند چون قابليت نگهداري طولاني مدت آنها مهم است افزودني‌هاي شيميايي در آنها استفاده مي‌شود كه در طولاني مدت هم از نظر گوارشي فرد را دچار مشكل مي‌كند و هم ارزش غذايي آنها بسيار كم مي‌شود.
همه اين موارد باعث شده كه جوانها و حتي نوجوانان مبتلا به چربي خون بالا شوند.
دكتر بزرگمهر بر اشاعه الگوي غذايي سنتي با توجه به مفيد بودن آن تاكيد كرد و افزود: در الگوي غذاي سنتي با مصرف حبوبات، سبزيجات، دوغ و ماست كه از اركان اصلي است كه همه از ارزش غذايي بالايي برخوردارند و اين فرهنگ صحيح غذايي بايد حفظ شود.
اين متخصص تغذيه هشدار داد: براي حفظ اين فرهنگ صحيح همه بايد تلاش كنيم از سياست گذاران گرفته تا متخصصين تغذيه و خانواده‌ها و بخصوص صدا و سيما و مطبوعات همه با برنامه‌ريزي صحيح بايد براي افزايش آگاهي افراد بخصوص جوانها و نوجوانها تلاش كنند.
دكتر بزرگمهر در پايان پيشنهاد داد: مي‌توان با افزايش مواد غذايي مثل ماهي و لبنيات و اختصاص يارانه به آنها در افزايش فرهنگ تغذيه گام برداشت، كه در اين مهم رسانه‌ها و تبليغات نقش اساسي دارند.
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




  #2  
قدیمی 10-01-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض فست فودها

فست فودها



تیتر : فست فودها
خلاصه : خداحافظي با فست فودها چندان سخت نيست
متن کل خبر : خداحافظي با فست فودها چندان سخت نيست



غذاهاي آماده يا فست فودها (fast food) حالا جزء لاينفك برنامه غذايي روزانه اغلب ما شده اند.fastfood غذاهايي كه ديگر احتياج نيست چند ساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهيه كرد. شايد به اندازه نصف وقتي كه براي خوردن چنين غذاهايي صرف مي كنيم، براي تهيه و پختشان زمان نگذاريم، انواع فست فودها كه در رستوران، اغذيه فروشي ها و ... با رنگ و لعاب مشتري پسند براي يك وعده غذايي يا بيشتر در روز براي آنهايي كه حتي وقت ندارند سرشان را بخارانند، تهيه و روي ميز آدمهاي گرسنه قرار مي گيرند تا سيرشان كنند؛ اما اگر وجه مثبت سريع آماده شدن را كنار بگذاريم فست فود ها كه با گوشت هاي فرآوري شده تهيه مي شوند (كالباس، سوسيس، همبرگر،‌سيب زميني سرخ كرده و ...) در ظاهر شيك،‌متنوع و خوشمزه شان، باطن بيماري دارند كه اگر بخواهيم در هفته چندين وعده غذايي را به خوردن فست فودها اختصاص دهيم بايد از همان موقع كه به خوردن اين غذاها وابسته شده ايم به سلامتي مان هم شك كنيم.

به مناسبت هفته سلامت؛ دكتر نادر دركي مسئول اداره كنترل و نظارت بر مواد غذايي از لايه هاي مضر و پنهان فست فودها براي كساني كه در برنامه و سبد غذايي شان جاي ويژه اي براي چنين مواد غذايي باز كرده اند، صحبت مي كند.

فست فود ها از نظر ارزش غذايي در چه جايگاهي قرار دارند و چه مشكلاتي را براي مصرف كننده ايجاد مي كنند؟ در تهيه اكثر فست فودها از سوسيس، كالباس و يا سيب زميني سرخ كرده استفاده مي شود و با توجه به افزودن مواد معطر و ادويه جات كه طعم و مزه اي متفاوت به آنها مي دهد در واقع از نظر ارزش غذايي در مراحل پايين رده بدني مواد غذايي قرار دارند. اغلب گوشت هاي فرآوري شده (سوسيس،‌كالباس و ...) داراي پروانه بهداشتي هستند اما در فرمولاسيون اين مواد فرآورده هاي غذايي از موادي استفاده مي شود كه مضر هستند؛ رنگ دهنده ها،‌ادويه جات،‌روغن و ... تركيباتي هستند كه باعث بروز عوارض شديدي در بدن مي شوند كه به طور اختصار به آنها اشاره مي شود.

رنگ دهنده ها؛

در بعضي از سوسيس و كالباس ها از نيتريت به عنوان رنگ دهنده استفاده مي شود كه اين ماده باعث ايجاد سرطان سيستم گوارشي در بدن مي شود كه از يك حد مصرف آن ممنوع مي باشد؛ اما از اكثر فرآورده هاي گوشتي (سوسيس،‌كالباس و ‌همبرگر) كه قيمت ارزاني دارند، نمي توان به عنوان جايگزين گوشت استفاده كرد؛ گوشتي كه در اين مواد استفاده مي شود، كيفيت پاييني دارد كه از پروتئين هاي غير حيواني هستند كه با استفاده از پودر سير، ادويه و فلفل به اين قبيل گوشت ها، رنگ ، بو و طعم غير طبيعي مي دهند تا به يك محصول خوب تبديل شوند؛ اما در واقع اينطور نيست و از مواد اوليه ناسالم تهيه شده اند.

ادويه هاي استفاده شده در گوشت هاي فرآوري شده چه مضراتي براي سلامتي بدن در بردارند؟

ادويه هاي استفاده شده در اين مواد غذايي باعث ايجاد حساسيت شديد در بعضي افراد مي شوند؛ به طور مثال بعضي مواقع افراد كه از ادويه هاي هندي كه با نحوه مصرف آنها آشنا نيستند، از اين نوع ادويه ها استفاده مي كنند كه باعث اسپاسم حنجره مي شود. همچنين بچه ها كه فست فود ها را بسيار دوست دارند مصرف سوسيس و كالباس باعث حساسيت شديد پوستي در بچه ها مي شود و پوست شان حالت كهير پيدا مي كند و لوله گوارش آنها هم تحت تاثير اين ادويه ها قرار مي گيرد و مشكلاتي را براي شان ايجاد مي كند. بعضي ادويه ها هم باعث تحريك معده مي شوند كه ناراحتي هاي گوارشي را در پي دارند و حتي منجر به زخم معده مي شود؛ به طور نمونه فلفل سبز تازه با اينكه تند هست اما هيچ عارضه اي براي معده ندارد ولي ادويه هايي كه در فراورده هاي گوشتي استفاده مي شود بسيار عوارض شديدي را در پي دارند و سلامت بدن را در معرض خطر قرار مي دهند.

روغن هاي به كار رفته در فست فود ها چگونه سلامت بدن را تهديد مي كنند؟

چربي و روغن هايي كه در اين مواد غذايي استفاده مي شود، بسيار چاق كننده هستند، چاقي كه با كمبود مواد مغذي طبيعي همراه هست، فست فودها را مي خوريم تا سير شويم. افراد جامعه بايد به عنوان تنقل به اين مواد نگاه كنند نه به عنوان يك ماده غذايي سالم. انواع فست فودها در سرخ كردنشان از روغن هاي اشباع استفاده مي شود كه بسيار چاق كننده هستند و فردي كه به عنوان غذاي اصلي از آنها استفاده مي كند به افزايش وزن بي دليل و افزايش كلسترول مبتلا مي شود كه عوارض شديدي در پي دارد. در حال حاضر در اغلب كشورها توليد كننده هاي فست فود را مجبور كرده اند كه به توليد فست فود سالم رو بياورند و مقدار كالري غذاهاي سريع را تحت كنترل درآورده اند كه هر وعده نبايد بيش از نياز روزانه كالري داشته باشد و باعث چاقي نشود؛ به طور مثال سالاد بدون روغن و چربي در سبد فست فود ها قرار داده اند. چربي هاي مصنوعي و اشباع كه بسيار مضر هستند، بيماري هاي گوارشي، قلبي و عروقي را در پي دارند.

اگر براي سرخ كردن فست فودها از روغن مخصوص استفاده شود آيا باز هم عوارض مصرف روغن ها وجود دارد؟

يكي از مضرات فست فود ها،‌سرخ شدن نشاسته در روغن است؛ هر هيدروكربني كه در روغن سرخ شود، حال هر روغني باشد ايجاد پلي آكريل مي كند كه ماده اي بسيار سمي است. وقتي يك ماده غذايي نشاسته دار را در روغن سرخ مي كنيم زنجيره هاي نشاسته پشت سر هم قرار مي گيرند كه ايجاد اين رشته ها تركيبات تازه اي به وجود مي آورد كه باعث ايجاد يك سري بيماري در بدن مي شود. استفاده از روغن مخصوص سرخ كردن حتمي و لازم است؛ اما اين روغن ها هم عوارض را كاهش نمي دهند و باز باعث بيماري مي شوند ما بايد از غذاهاي آب پز، بخار پز يا تفت داده شده استفاده كنيم. اما بايد اين نكته را متذكر شد؛ استفاده از روغن هاي مايع كه اشباع هستند در سرخ كردن مواد غذايي استفاده شوند؛ اين روغن ها در اثر حرارت تبديل به پركسيد مي شوند كه اكسيژن وارد زنجيره چربي مي شود و باعث سمي شدن روغن مي شود. روغن نه تنها از شكل طبيعي خارج مي شود بلكه تبديل به ماده اي بسيار مضر مي شود. همانطور كه مشاهده مي كنيد وقتي از روغني كه مخصوص سرخ كردن نيست، استفاده مي كنيم در ته ماهيتابه يك لايه چربي ايجاد مي شود كه چسبيده به ظرف و شستن آن بسيار مشكل است؛ اين دقيقا همان اتفاقي هست كه در سيستم بدن مي افتد و اين چربي به همين شكل به جداره رگ ها مي چسبد.

پيتزا كه يك نوع فست فود محسوب مي شود از نظر ارزش غذايي در چه جايگاهي قرار دارد؟

در نحوه تهيه پيتزا مقدار زيادي طعم دهنده هاي متنوع ، رب گوجه، سس مايونز، كالباس، سوسيس و پنير پيتزا كه پنيري بسيار چرب هست، استفاده مي شود. هيچ كس نمي گويد كه صد در صد اين غذاها را كنار بگذاريد ما مي گوييم به عنوان غذاي گاهي وقتي استفاده شود نه اينكه در هفته 3 تا 4 وعده مصرف كنيم. آدمها دوست دارند كه تنوع غذايي داشته باشند اما بايد به سمت غذاهاي سالم برويم؛ به طور مثال پيتزايي باشد با حجم كم و در آن از ميوه ها و سبزيجات استفاده شود و پيتزايي حجيم،‌چرب با پنير و سس فراوان را كنار بگذاريم.

به جاي فست فودها مي توانيم از چه مواد خوراكي استفاده كنيم؟

ما مي توانيم به جاي استفاده از اين غذاهاي چرب و پر ادويه از فست فود هاي سالم و سنتي استفاده كنيم؛ مخلوط ميوه ها و سبزي ها؛ تخمه ها و تنقلات قديمي، ميوه هاي خشك شده ( توت، آلو، پسته، انجير، خرما و ...) كه عوارض بسيار كمي دارند و چربي هايي كه در اين دانه هاي خوراكي وجود دارد برخلاف چربي هايي كه در فست فودها استفاده مي شود چربي هاي بسيار مفيدي هستند كه نه تنها باعث بيماري نمي شوند، بلكه ‌چربي بد خون را كاهش داده و باعث افزايش چربي خوب بدن مي شوند.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 06:19 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها