بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 04-15-2008
OZGOR آواتار ها
OZGOR OZGOR آنلاین نیست.
کاربر عادی
 
تاریخ عضویت: Apr 2008
نوشته ها: 42
سپاسها: : 0
در ماه گذشته یکبار از ایشان سپاسگزاری شده
پیش فرض سرطان بزرگترين عامل قابل پشگيري مرگ و مير


سرطان دومين علت مرگ ومير در كشورهاي صنعتي و سومين علت مرگ ومير در كشورهاي در حال توسعه مي باشد و شيوع آن در حال افزايش است . در كشور ايران در حال حاضر ساليانه 70000مورد جديد سرطان اتفاق مي افتد . و بيش از30000 نفر جان خود را در اثراين بيماري ازدست مي دهند و هزينه هاي بسياري به خانواده ها و شركت هاي بيمه و دولت تحميل مي شود و كيفيت زندگي در اثر اين بيماري كاهش مي يابد . . .

آماري كه در بالا اشاره شد از دو نظر ارزش بحث و تامل دارد از طرفي سياستگذاران بهداشتي جامعه با علم به چشم انداز آينده و برنامه هاي عملياتي كنترل سرطان راچه در زمينه پيشگيري بيماري و چه در زمينه تدارك تجهيزات مورد نياز درماني كافي طرح ريزي خواهند كرد كه اين امر در حال حاضر از الويت هاي مهم بهداشتي وزارت بهداشت است و اداره كنترل سرطان در حال اجراي آن بوده و معاونت بهداشتي هر استان نيز جداگانه طرح اجراي آن بوده و معاونت بهداشتي هر استان نيز جداگانه طرح عملياتي كنترل سرطان را دريك برنامه 5 ساله با هدايت برنامه كشوري پي مي گيرد.

و از طرفي عليرغم اينكه آمار سرطان آماري تكان دهنده و نگران كننده به نظر مي رسد اما آنچه ما را وادار مي كند در مطبوعات به آن بپردازيم و چشم انداز آينده آن را به درستي در برابر ديدگان همگان قرار دهيم اين واقعيت است كه حداقل 40% سرطانها قابل پيشگيري ، 30% آنها در صورت تشخيص بموقع قابل درمان هستند و 43% مرگ ناشي از سرطانها بعلت سيگار ، تغذيه و عفونت ها است و لذا با آموزش عموم و اصلاح رفتارهاي تغذيه اي ورزش و ترك سيگار مي توان از بروز موارد بسياري از سرطان ها جديد جلوگيري كرد.

و ما در صورت مراجعه بموقع به پزشك مي توان بيماري را در مراحل اوليه تشخيص داد و ازپيشرفت آن جلوگيري كرد. اسم سرطان كه در گذشته نامي هراس انگيز بود و همواره پيامدي بسيار بديمني را بخاطر مي آورد اما امروزه در بسياري از موارد سرطان درمانهاي موثري كشف شده و در صورت درمان صحيح و بموقع مي تواند با نتايج اميدوار كننده اي همراه باشد .

در اينجا به اجمال در مورد عوامل موثر در ايجاد سرطان و موارد كليدي مراجعه به پزشك لشاره مي كنيم. در آينده مباحث كامل تري در اين زمينه به بحث گذاشته خواهد شد:
سيگار به تنهائي بزرگترين عامل قابل پيشگيري مرگ ومير در قرن حاضر است زيرا مصرف آن چه بطور فعال و چه بطور غير فعال (افراد غير سيگاري كه در معرض دود سيگار هستند passire smoking) باعث افزايش خطرمرگ هاي قلبي تصلب شرايين و انواع سرطان مي شود و برخي مطالعات حتي خطر ابتلا به اين بيماريها در افرادي كه در معرض دود سيگار هستند از خود افراد سيگاري بيشتر گزارش گرديده لذا كشيدن سيگار در جمع تعرض به حقوق ديگران وآسيب به سلامت آنها محسوب شده و لذا امروزه بر اساس قانون سيگار كشيدن مكانهاي عمومي ممنوع است .
چاقي دومين عامل قابل پيشگيري مرگ ومير است چون هم در ايجاد مرگ وميرهاي قلبي و هم در ايجاد برخي سرطانها منجمله سرطان سينه نقش دارد و چاقي بيماري قرن بيست و يكم دراروپا و امريكا معضل بهداشتي محسوب مي شود و در آينده شايد گريبانگير كشورهاي در حال توسعه نيز بشود.
عدم تحرك كافي : باعث بيماريهاي بسياري مي شود و بطور معمول در ايجاد سرطان هم نقش دارد . ورزش فعال حداقل 3 ساعت در هفته در فواصل منظم نقش پيشگيري كننده در سرطان دارد.
عدم مصرف سبزيجات ، ميوه و فيبر كافي – مصرف چربي زياد و مصرف الكل ، نوشابه هاي گازدار و مواد نگهدارنده .
تابش اشعه مستقيم نورخورشيد بدون استفاده از كرمهاي ضد آفتاب و لباسهاي مناسب ، كلاه و عينك دودي
عفونت هاي مزمن ، هپاتيت و ايدز
آلودگي هوا ناشي از سوخت خودروهاي فرسوده

برنامه كنترل سرطان مراجعه به پزشك را بجز در موارد درماني دردومورد منظور مي كند يكي در صورت بروز علائم هشدار دهنده و ديگري معاينه ادواري (چكاپ).

علائم هشدار دهنده :
تغيير در شكل ، سايز و رنگ خالهاي بدن و يا زخمي شدن و ترشح از آنها
ايجاد زخم جديد در هر كجاي بدن كه تا 3 هفته التيام پيدا نكند .
غير قرينگي سينه ها ، ترشح بويژه ترشح آبكي و خوني از نوك سينه ها ، تورفتگي و كوفتگي در سينه ها و پوست آن، تورم ، درد غير عادي ، بزرگي غدد لنفاوي زير بغل ، پوسته ريزي نوك سينه ها تا 3 هفته بهبود نيابد.
هرگونه بزرگي غدد لنفاوي بدن كه تا 3 هفته بهبود نيابد .
تغيير در اجابت مزاج بصورت اسهال يا تغيير در عادت اجابت مزاج خون در مدفوع و باريك شدن مدفوع كه تا 2 هفته بهبود نيابد .
مشاهده خون در ادرار يا ترشحات ديگر بدن
اختلال در بلع يا در هضم غذا به مدت بيش از يكماه
لمس هرگونه توده غير طبيعي در بدن
لاغري بيش از 10% وزن بدن بدون علت مشخص
كم خوني بدون علت مشخص

معاينات ادواري مانند انجام معاينه سينه ها ، انجام ماموگرافي ، انجام آزمايش پاپ اسمير از دهانه رحم ، آزمايش ادرار، معاينات پوست است كه بر اساس استراتژي هاي كشوري تعيين و اعلام ميگردد.
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 12:57 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها