بازگشت   پی سی سیتی > کامپیوتر اینترنت و شبکه Computer internet > اینترنت و شبکه INternet & network

اینترنت و شبکه INternet & network مباحث مربوط به شبکه و اینترنت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 08-10-2008
دانه کولانه آواتار ها
دانه کولانه دانه کولانه آنلاین نیست.
    مدیر کل سایت
        
کوروش نعلینی
 
تاریخ عضویت: Jun 2007
محل سکونت: کرمانشاه
نوشته ها: 12,700
سپاسها: : 1,382

7,486 سپاس در 1,899 نوشته ایشان در یکماه اخیر
دانه کولانه به Yahoo ارسال پیام
پیش فرض كالبد شكافي دلايل پايين بودن ضريب نفوذ اينترنت

كالبد شكافي دلايل پايين بودن ضريب نفوذ اينترنت


نویسنده : امير مسعود رادي

اهميت موضوع ارتباطات و فناوري اطلاعات در جهان و دست يابي به تجارت الكترونيكي با هدف ايجاد و تثبيت دولت الكترونيكي در راستاي تحقق جامعه ي اطلاعاتي ، برنامه ريزان ، سياستگذاران و قانونگذاران كشورهاي در حال توسعه را بر آن داشته تا با توجه ويژه به اين حوزه ، آن را در سرلوحه ي امور مديريتي كشور قرار دهد و به همين منظور با ايجاد معاونت هاي فناوري اطلاعات در بالاترين رده ي مديريتي سازمان ها و وزارتخانه ها بر ضرورت برنامه ريزي همه جانبه دولت در اين زمينه تاكيد نمايد .
در سده اي كه جنگ ديپلماتيك بين دولت ها بر سر دست يابي ، مهار و مديريت منابع انرژي موجود در كشور هاي داراي ذخاير غني انرژي مانند نفت ، گاز و اورانيم از يك سو و همچنين در اختيار گيري ذخاير غني اقتصادي مانند طلا ، نقره ، مس ، آهن و ديگر عناصر با ارزش در دل خاك و استخراج مرواريد و مرواريد سياه ( خاويار ) در اعماق آب هاي نيلگون خليج هميشه فارس و بزرگترين درياي جهان ، خزر ، است ، كشوري به وسعت ايران اسلامي سرشار از اين منابع خدادادي به واسطه ي قرار گرفتن در كانون تمدن كهن بين النهرين شامل تمدن هاي سومر، آكد ، بابل و آشور مي باشد كه در اين ميان وظيفه تك تك ما است تا براي اعتلاي خود و نسل آينده كشور در راستاي حفاظت ، نگهداري و استفاده ي درست و هدفمند اين منابع حياتي اهتمام ورزيم .
ايجاد بسترهاي توسعه ي همه جانبه ي فناوري اطلاعات و در اختيار قرار گرفتن چنين ابزارهاي پيشرفته اي در عصر حاضر ، راه را براي مديريت و سازمان دهي هر چه بهتر منابع مورد اشاره براي امروز و فرداي كشور فراهم مي سازد .
در چنين شرايطي است كه نبود و حتي كمبود راهبرد مديريتي و برنامه ريزي اصولي در مراتب : سياستگذاري ، اجرايي و نظارتي ، به هر شكل و انگيزه اي كه باشد ، موجب اتلاف منابع انرژي و اقتصادي كلان كشور شده و تبعاتي چون عقب افتادگي در تمام زمينه ها ي اجتماعي ، اقتصادي ، سياسي و به ويژه فرهنگي را در پي خواهد داشت .
به تحقيق ، در جهان امروز فناوري اطلاعات به عنوان تكنولوژي برتر اين تهديد را به فرصت تبديل كرده تا مديران خوش فكر و داراي شعور اجتماعي و با وجدان آگاه با هدايت زيركانه و هوشمندانه ي خود ، خروجي اتاق فكر كارشناسان توانمند و روشمند متخصص را در حوزه هاي مختلف در اسرع وقت و با بالاترين شاخص هاي كيفيتي و امنيتي بر روي ميز كار تكنسين هاي پرتوان و غيرتمند قرار دهند تا توليدات و خدمات با استاندارد بالا بدون صرف هزينه هاي ميلياردي براي تبليغات ، در اقصي نقاط جهان رضايت كامل مشتريان را حاصل نمايد .

موانع موجود در فراگيري اينترنت در كشور
در طي فرايند ظهور ، تثبيت و توسعه ي ارتباطات داده ها ، از برقراري خطوط خصوصي براي ايجاد يك ارتباط داده اي بين دو مشترك به منظور تبادل اطلاعات كه با اجاره ي يك خط اختصاصي در دو نقطه ي A و B و اختصاص دو دستگاه رايانه به همراه مودم عملياتي مي شود ، تا پيوستن ميليون ها مشترك ثابت و متحرك اينترنت براي انجام امور روزمره ، به شبكه يكپارچه ي web جهاني و پايان دوره ي جامعه ي غير اطلاعاتي ، اكنون در آستانه ي شكل گيري هر چه سريعتر جامعه اطلاعاتي با مقياس ها و معيار هاي جهاني هستيم ولي به دليل وجود موانع زير توسعه اينترنت در كشور ما با محدوديت هايي روبرو شده است كه مرور مي كنيم .

• ضرورت بسته شدن پرونده مديريت سنتي و تشكيل سازماني جديد بر پايه مديريت فناوري اطلاعات.
• اين نكته را بايد همواره مد نظر داشت كه سازمان جديد با راهبرد مديريت فناوري اطلاعات شكل نخواهد گرفت مگر آنكه مديريت به ضرورت اين تغيير پي ببرد و آن را براساس روش هاي علمي عملياتي كند و به طور فراگير و ملي آن را به كار ببندد .
• كمبود برنامه ريزي در خصوص هماهنگي زيرساخت هاي فرهنگي و فني لازم . به اين معنا كه قبل از ورود فناوري هاي مورد نظر، آموزش هاي لازم و زمينه هاي مورد نياز در جامعه بايد فراهم شود به عنوان مثال كودكان را از سنين كودكي با ابزارهاي ارتباطي و همچنين ضرورت استفاده از آن آشنا كنيم .
متاسفانه هم اكنون عده بيشماري از افراد جامعه حتي برخي از مديران و كاركنان در زمينه استفاده درست و اصولي از ابزار هاي فناوري اطلاعات در حوزه هاي كاري خود مطلع نيستند ، تا آنجا كه ايشان روش سنتي را به روش هاي نوين فناوري اطلاعات ترجيح مي دهند ، در اين ميان برخي نيز فكر سودجويي هاي معمول در روش هاي سنتي هستند ، چون در روش هاي نوين فناوري اطلاعات به دليل بالا بودن سرعت در انجام حجم بالايي از كارو پردازش اطلاعات در زمان كم ، كاهش خطاي انساني و حذف واسطه ها و واسطه گري ها و همچنين از بعد نظارتي و امنيتي ، همواره دست افراد سود جو و منفعت طلب بسته خواهد بود و در نتيجه با كاهش هزينه ها ي دستگاه ها و افزايش بهره وري آنان روبرو خواهيم بود و فرصت مناسبي براي استفاده هر چه بهتر نيروي انساني مبتكر و خلاق در اتاق فكر و به منظور طرح ايده هاي نو و ارزشمند آنان خواهد بود .
• در همين راستا ، عدم استقبال برخي از سازمان ها در راه اندازي نشريه الكترونيك ، و علاقه مندي آنان به روش هاي سنتي چاپ و توزيع نشريه كه هم هزينه و وقت بسياري را صرف خواهد كرد و هم نيروي انساني بسياري را در گير اين موضوع خواهد كرد .
• عدم استقبال برخي از سازمان ها در زمينه راه اندازي دبيرخانه ي بدون كاغذ و علاقه مندي آنان به ادامه ي روش سنتي نامه نگاري اداري .
• عدم در اختيار قرار گرفتن اينترنت پر سرعت و حتي اينترنت با سرعت پايين براي استفاده كارشناسان و ساير كاركنان در برخي از سازمان ها .
• عدم در اختيار قرار گرفتن تجهيزات رايانه اي براي استفاده ي كارشناسان و ساير كاركنان در برخي از سازمان ها ، و اين در صورتي است كه رايانه به عنوان يكي از ابزار ضروري براي كار كاركنان محسوب مي شود و همين موضوع از مهم ترين مباحث مطرح اتحاديه جهاني مخابرات است كه يكي از شاخصه هاي توسعه ي IT را در آن مي دانند .
• در حوزه ي تجارت نيز به دليل وجود خرده فرهنگ واسطه گري و دلالي در اكثر بخش ها ي اقتصادي ، به طوري كه اين حرفه كاذب در برخي از زمينه ها حتي به عنوان يك شغل با اسم و رسم مطرح مي شود ، و اين موضوع با اصالت تجارت الكترونيكي و در يك نگاه وسيع ، تجارت جهاني منافات جدي دارد ،
• عدم آشنايي اكثريت مردم جامعه با موضوعات فناوري اطلاعات و كاركردهاي آن .
• به دليل وجود شرايط خاص كشور از نظر قرارگرفتن در شرايط تحريم و به دنبال آن تبليغات منفي برخي از قدرت هاي بيگانه ي مخالف جمهوري اسلامي ايران در برخي از سايت ها ي بيگانه و همچنين دسترسي آسان به برخي از سايت هاي غير اسلامي كه شئونات اسلامي را رعايت نمي كنند ، كه به دنبال آن ***** سازي طيف وسيعي از اين سايت ها صورت مي گيرد .
• آنچه مسلم است اگر فردي از امكانات شبكه و ظرفيت هاي موجود در كشور مطلع باشد و نيازمند واقعي سرويس خاصي باشد ، باتوجه به اينكه وي به اهميت اين سرويس واقف است با خريد تجهيزات و درخواست آن سرويس به راحتي از مزاياي آن استفاده خواهد كرد و مطمئنا سود حاصله براي اين فرد به مراتب بيشتر از هزينه هاي احتمالي جانبي خواهد بود.
• پس مي توان به اين نتيجه ي مهم رسيد كه با توجه به عدم استقبال و نياز اكثريت مردم از امكانات شبكه اينترنت كشور مانند اينترنت پرسرعت ، ADSL و اينترنت بيسيم و...وحتي Dail up با سرعت هاي پايين ، در برخي از موارد و همچنين با توجه به محدوديت هاي برشمرده بالا، پيام وزيرICT كه مورد هجمه برخي از رسانه ها قرار گرفت، به دور از واقعيت نيست و وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات به دور از هر گونه اغراق و درشت نمايي اين مطلب را با خلوص نيت و از سر بالا بردن توقع مردم و مسوولان ، مطرح كرده است .


سخن آخر
البته آنچه مسلم است همگي بايد تلاش كنيم تا :
• اكثر مديران دولتي را با فضاي جديد كشور و جهان آشنا كنيم و در صورت عدم پذيرش آنان با شرايط جديد به هر دليل پيشنهاد مي شود براي جلوگيري از اتلاف منابع مورد اشاره در ابتداي بحث ، آنان داوطلبانه از كار خود كناره گيري كنند تا افراد شايسته تر در اين حوزه وارد شوند .
• بهتر است اين كار را از معاونت هاي فناوري اطلاعات در سازمان ها آغاز كنيم زيرا برخي از آنان احتمالا به اهميت ايجاد اين حوزه در سازمان خود واقف نيستند . زيرا عملكرد قابل توجهي از سوي آنان ديده نمي شود .
• وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مي تواند نقش مهمي در اين زمينه ايفا كند .
• به هر حال چه بخواهيم و چه نخواهيم ما در جغرافياي تاريخي جامعه ي اطلاعاتي واقع شده ايم هر چه زودتر اين مهم را بپذيريم سرعت رشد فناوري اطلاعات و در نتيجه توسعه ي كشور بيشتر خواهد شد و در نتيجه نسبت به وجدان خود و آينده ي فرزندان اين آب و خاك مديون نخواهيم بود.
• بيائيد از همين الان شروع كنيم .


* كارشناس و مسوول پژوهش و برنامه ريزي روابط عمومي و امور بين الملل شركت مخابرات ايران
__________________
مرا سر نهان گر شود زير سنگ -- از آن به كه نامم بر آيد به ننگ
به نام نكو گر بميــرم رواست -- مرا نام بايد كه تن مرگ راست



پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




  #2  
قدیمی 08-10-2008
دانه کولانه آواتار ها
دانه کولانه دانه کولانه آنلاین نیست.
    مدیر کل سایت
        
کوروش نعلینی
 
تاریخ عضویت: Jun 2007
محل سکونت: کرمانشاه
نوشته ها: 12,700
سپاسها: : 1,382

7,486 سپاس در 1,899 نوشته ایشان در یکماه اخیر
دانه کولانه به Yahoo ارسال پیام
پیش فرض

مقایسه شرم آور اینترنت ایران و پاکستان!

كالبد شكافي دلايل پايين بودن ضريب نفوذ اينترنت

قيمت اينترنت پرسرعت ايران 16 هزار برابر اينترنت پرسرعت مالزی است

اينترنت يک مگابيت ويژه دانشگاهيان در کشور آذربایجان 35 هزار تومان
__________________
مرا سر نهان گر شود زير سنگ -- از آن به كه نامم بر آيد به ننگ
به نام نكو گر بميــرم رواست -- مرا نام بايد كه تن مرگ راست



پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 05:44 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها