مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 12 آوريل
ايران
شكست نيروهاي ميرمحمود قندهاري از قزويني ها و نتايج آن
12 آوريل 1723 كه نيروهاي ميرمحمود قندهاري در تعقيب طهماسب ميرزا پسر شاه سلطان حسين وارد قزوين شده بودند توسط قزويني ها كشتار شدند و بيش از دو هزار كشته تلفات دادند و مابقي به اصفهان گريختند و جريان را به ميرمحمود خبر دادند و وي از فرط خشم، بازماندگان خاندان صفوي و مقامات سابق را كشت.
طهماسب ميرزا در آخرين روزهاي محاصره اصفهان از اين شهر فرار كرده بود. اصفهان درجريان جنگ داخلي ايرانيان، در اكتبر 1722 به دست ميرمحمود افتاده بود. اين جنگ نتيجه نابخردي و ضعف سياسي شاه سلطان حسين و مغرض بودن اطرافيان وي بود.
طهماسب ميرزا كه پس از قتل عام خاندان صفوي در اصفهان، به نام طهماسب دوم، شاه شده بود بمانند پدرش مرتكب چند اشتباه سياسي شد ازجمله اين كه به عثماني امتيازهايي داد و با ورود روس ها به قفقاز موافقت كرد، به اين شرط كه اين دو دولت از شاه بودن وي حمايت كنند!. اين اشتباهات سبب شد كه توسط نادر كه فرمانده ارتش بود بركنار شود. نادر تعيين شاه بعدي را برعهده بزرگان كشور و نمايندگان شهرها گذارد كه آنان در اجتماع خود در دشت مغان در آذربايجان، وي را به آن مقام برگزيدند.
دو اعلاميه در دو فروردين ماه (1385و 1387) درباره دستيابي ايران به غني سازي اورانيوم
پس از يك شبانه روز انتظار براى شنيدن خبر مهمى كه محمود احمدي نژاد رئيس جمهور وعده آن را داده بود، وي 22 فروردين 1385 (در سال 2006ـ يازدهم آوريل) در اجتماعي در شهر مشهد خبر دستيابى ايران به قدرت غنى سازى اورانيوم در مقياس آزمايشگاهى را اعلام كرد. وي امسال (سال 1387 = 2008) در همان هفته از سال (هشتم آوريل 2008) اعلام داشت كه ايران نسل تازه اي از سانتريفوژهاي غني سازي اورانيوم را بكار گرفته است كه قادرند تا پنج برابر تكنولوژي سابق غني سازي كنند. وي گفته بود كه تا دو ـ سه ماه آينده شش هزار سانتريفوژ از اين دست در خط توليد قرار خواهد گرفت كه يك پيروزي علمي ـ صنعتي بسيار درخشان براي ايرانيان است.
رسانه هاي جهان كه هر دو تحول به فاصله دو سال را درصدر مطالب خود قرارداده بودند، در آوريل جاري (2008) نوشته بودند كه ايران پس از نزديك به دو قرن غوطه ور بودن در فقر ابتكار و ابداع، متوجه سرمايه گذاري هنگفت و تشويق وسيع استعدادهاي ايراني شده است كه اگر ادامه يابد، مي رود كه آلمان آسياي غربي شود.
اديان و روحانيون
شيعه زيديه
در آوريل سال 737 ميلادي (و به نوشته برخي از مورخان؛ 12 آوريل آن سال) زيد ابن علي ابن حسين در كوفه پرچم مبارزه با خلافت امويان را برافراشت و در اندك مدتي ايرانيان و اعراب شيعه به او پيوستند. مبارزات زيد كه پيروان او به شيعه زيديه معروفند دو سال طول كشيد و در سال 739 ميلادي به دست يوسف ابن عمر ثقفي از امراي امويان مقتول شد. در پي اين رويداد جمعي از پيروان غير ايراني زيد به يمن نقل مكان كردند و اين سرزمين از آن پس پايگاه شيعه زيديه شد.