11-12-2011
|
 |
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی 
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
مامۆستای عهرهبی له خوێندکارێکی کچ دهپرسێت
"ههوا نێره یان مێ؟"
کچهکهش دهڵێ
"نێر."
مامۆستا دهڵێ چۆن دهزانی؟"
کچهکهش دهڵێ
"چونكه زۆر جار کراسه که م کهم ههڵ دهداتهوه."
............................................................ ............................................................ .............
ئوتۆمبیلێک له کابرایهک دهدات و لاقێکی دهشکێنێت. شۆفێرهکه دهیهوێت لهگهڵ کابرای لاقشکاو ڕێک بکهوێت تا تووشی مهحکهمه نهیهت، کابرای لاقشکاویش به ههلی دهزانێت و داوای سهدههزارتمه ندهکات. کابرای شۆفێر له وهڵامی ئهو داوایهدا دهڵێ:
"بۆ تۆ وا دهزانیت من ملیۆنێرم وا داوای سهدههزارم لێ دهکهی؟"
کابرای لاقشکاویش ده ڵێ:
"ئهی بۆ تۆش وا دهزانی من ههزارپێم وا لاقێکت شکاندووم و دهشتهوێ لێت خۆش ببم؟
............................................................ ..............................................
کچێکی جوان دراوسێی شێخێک ده بێت و کچه حسابی باوکی بوخۆی ده کات و ههمیشه خزمهتی ده کات! ڕۆژێک شێخه ده چێته بنکڵێشهی کچه و ههر چۆنێک بێت له خشتهی ده بات! کچهش ناچار شکایهتی خۆی ده باته لای حاکم و حاکمیش شێخه بانگ ده کات و لێی ده پرسێت: "بۆ وات لهو کچه قوڕبهسهره کردووه؟" شێخهش ده ڵێت: "به خودا گهورهم شهیتان پێی کردم!" حاکم دیسان له شێخه ده پرسێت: "باشه تۆ له خودا نهترساوی وا ئهوبهڵایهت بهسهر ئهو کچهدا هێنا؟" شێخهش ده ڵێ: "به خوا گهورهم شهیتان پێی کردم!" دوای حاکم تووڕه ده بێت و پێ ده ڵێت: "ده گو مه خۆ شهیتان شهیتان! شهیتان هیچ ناکات گهوادی بۆ تۆ ده کات
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|