
03-06-2012
|
 |
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
خطر بیش فعالی در كمین كودكان مبتلا به خرخر شبانه
خطر بیش فعالی در كمین كودكان مبتلا به خرخر شبانه
تهران- پژوهشگران می گویند خرخر و ایست تنفسی كودكان در خواب ممكن است در آینده به بیش فعالی رفتاری منجر شود.
به گزارش اكسپرس دیلی، كودكانی كه خرخر می كنند یا در طول شب از اختلالات تنفسی رنج می برند، ممكن است در آینده دچار مشكلات رفتاری شوند.
در این مطالعه دانشمندان عادات خواب و رفتارهای 11 هزار كودك انگلیسی را بررسی كردند.
دكتر 'كارن بونوك'، سرپرست تیم پژوهشی گفت كه اختلالات در خواب می تواند موانعی در پرورش مغز كودكان ایجاد كند.
بر اساس ارزیابی های صورت گرفته از هر ده كودك یك نفر به طور مداوم در طول خواب شب خرخر می كند و حدود 2 تا 4 درصد از ایست تنفسی در خواب رنج می برند.
معمولا بزرگی لوزه ها و لوزه سوم از عوامل اختلالات تنفسی در طول خواب شبانه برشمرده می شوند.
این اختلالات در بزرگسالان منجر به خستگی مفرط در طول روز می شود و در بعضی از مطالعات نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینكه در كودكان ممكن است منجر به اختلال 'كم توجهی ـ بیش فعالی' شود.
اختلال كم توجهی - بیش فعالی یك نوع رفتار خاص در كودكان است به طوری كه این گروه از كودكان تنها میتوانند برای مدت كوتاهی روی یك موضوع خاص تمركز كنند و گاهی حركات و رفتار كنترل نشدهای را به طور ناگهانی از خود بروز میدهند.
اما تحقیقات اخیر به اندازه كافی گسترده بوده و به همین دلیل نتایج شفاف تری را در بر داشته است.
در ابتدای این تحقیقات، به والدین پرسشنامه ای داده شد تا بتوانند به مدت شش یا هفت سال، میزان خرناس كشیدن یا ایست تنفسی فرزندانشان در خواب را در آن ثبت و آن را با ارزیابی های خود از رفتار كودكان مقایسه كنند.
دكتر 'بونوك' از كالج پزشكی 'آلبرت اینشتین' در دانشگاه 'یشیوا' در نیویورك گفت كودكانی كه در حین خواب دچار اختلالات تنفسی می شوند، بین 40 تا 100 درصد امكان دارد تا سن هفت سالگی دچار 'مشكلات رفتاری عصبی' می شوند.
به عقیده او مشكلات تنفسی در حین خواب از چند طریق موجب مشكلات رفتاری می شود. هنگامی كه تنفس متوقف می شود، اكسیژن كافی به مغز نمی رسد كه این به نوبه خود 'روند ترمیم و بازسازی' خواب را مختل كرده و موجب عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز می شود.
وی گفت: تا به حال به شواهد محكمی مبنی بر اینكه اختلالات تنفسی در طول خواب منجر به مشكلات رفتاری نظیر پیش فعالی شود، دست پیدا نكرده بودیم. اما این تحقیقات به وضوح نشان می دهد كه نه تنها علایم مشكلات تنفسی پیش از اختلالات رفتاری خود را نشان می دهد بلكه شدیدا باعث بروز این اختلالات نیز می شود'
'ماریان دیوی'، كارشناس اختلالات تنفسی كودكان می گوید: اینگونه مشكلات در كودكان اغلب به عنوان دلیلی برای بروز مشكلات رفتاری شناخته نمی شود.
وی افزود: والدین معمولا ارتباط این دو را تشخیص نمی دهند و هنگامی كه این علایم را به پزشك عمومی گزارش می دهند، برچسب اختلال كم توجهی ـ بیش فعالی به آنها داده می شود.
گاهی اوقات پزشك برای درمان كم خوابی كودكان دارو تجویز می كند.
این تحقیقات كه در نشریه آمریكایی 'طب كودكان ' منتشر شده است.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم
به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|