بازگشت   پی سی سیتی > هنر > فیلم سينما تئاتر و تلویزیون Cinema and The Movie > سینمای جهان

سینمای جهان در این بخش به آثار سینمای خارجی و اخبار مربوط به آنها میپردازیم

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 02-03-2008
shabhaye_mahtabi آواتار ها
shabhaye_mahtabi shabhaye_mahtabi آنلاین نیست.
کاربر فعال

سپاسها: : 8

68 سپاس در 39 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض زندگينامه دانيل كريگ (آخرين جيمزباند دنيا)

زندگينامه دانيل كريگ (آخرين جيمزباند دنيا)

دوران كودكي
كريگ در شهر «چستر» انگليس چشم به جهان گشود. پدرش تيموتي جان راوتون كريگ، افسر پايين‌رتبه نيروي دريايي بود و وقتي در كشتي نبود و در ساحل به سر مي‌برد كارهاي مختلفي براي امرار معاش انجام مي‌داد و مادرش «اوليويا ويليامز كريگ» هنرتدريس مي‌كرد. دانيل در محل كار پدرش در «ويلينگتون» و پس از آن در «هوي ليك» واقع در نزديكي ليورپول بزرگ شد. او از زمان تحصيل در دبيرستان به سينما و بازيگري علاقه داشت و در شانزده سالگي به لندن رفت تا به تئاتر ملي جوانان بپيوندد. او در دبيرستان عضو تيم راگبي شهرش هم بود.

كار حرفه‌اي
دانيل كريگ در مدرسه موسيقي و تئاتر گيلدهال تحصيل كرد و در سال 1991 از آن‌جا فارغ‌التحصيل شد و در سال 1993 چند نقش كوتاه در فيلم‌هاي «عقاب‌شارپ» و «الاغ مرده» بازي كرد. در سال 1996 اولين نقش اصلي خود را در سريال تلويزيوني «دوستان شمالي ما» ايفا كرد و پس از آن به همكاري خود با شبكه بي‌بي‌سي انگليس ادامه داد و در سريال‌هاي مختلفي به ايفاي نقش پرداخت.

در فوريه سال 2005 نام «دانيل كريگ» به عنوان يكي از بازيگران احتمالي نقش جيمز باند در مطبوعات چاپ شد. شايد در آن زمان خيلي‌ها فكرش را هم نمي‌كردند كه او براي اين نقش انتخاب شود ولي در ماه آوريل همان سال نشريات نوشتند كه كريگ با قيمت 15 ميليون پوند (697/29 دلار) با شركت فيلم‌سازي EON براي بازي در اين فيلم قرارداد بسته است و سرانجام در اكتبر 2005 اين قرارداد به مراحل نهايي خود رسيد و حضور كريگ در اين نقش قطعي شد. كريگ نخستين جيمز باندي است كه پس از مرگ «آلبرت بروكلي» تهيه كننده و سازنده اول جيمز باند در سال 1996 براي بازي در اين نقش قرارداد بست. او چندي پيش براي فيلم‌هاي شماره 24 و 25 جيمز باند هم قرارداد امضا كرد. انتخاب دانيل كريگ به عنوان مامور 007 با انتقادها و اعتراضات بسياري مواجه شد بطوري كه بعضي از هواداران اين مامور مخفي، تماشاي فيلم جديد او را تحريم كردند. دليل مخالفت اين افراد اين بود كه كريگ برخلاف باندهاي قبلي مو بور و متوسط‌القامت است. با پوشش خبري وسيع عليه دانيل كريگ، هنرپيشه‌هاي بسياري دست به كار شدند و از او حمايت كردند. در ميان اين هنرپيشگان چهار بازيگر قبلي اين نقش يعني «تيموتي دالتون»، «شون كانري» «راجر مور» و «پيرس برازنان» هم به چشم مي‌خورند كه با قدرت از انتخاب كريگ حمايت كردند. «كلايو اوون» بازيگري كه مدت‌ها گفته مي‌شد او نقش باند جديد را بازي خواهد كرد و «جودي دنج» بازيگر نقش مقابل كريگ در «كازينورويال» هم در ميان حاميان وي بودند.
در مصاحبه با نشريه «گلوب اند ميل» از پيرس برازنان پرسيده شد نظرتان درباره دانيل كريگ بازيگر جديد نقش جيمز باند چيست و آيا شما فيلم كازينورويال را تماشا خواهيد كرد؟ كه او پاسخ داد: «بي‌صبرانه در انتظار اكران آن هستم. همكاران من هم منتظر اكران آن فيلم هستند. دانيل كريگ هنرپيشه بزرگي است و حتما وظيفه‌اش را به نحواحسن انجام خواهد داد.»
اكران فيلم كازينورويال و چهره انساني‌تر و واقعي‌تر جيمز باند با آن توانايي‌هاي برجسته بازيگري، همگان را به تحسين واداشت. مهم‌ترين سايت‌هاي اينترنتي دنيا به بحث و بررسي كازينورويال و بازي بازيگر اول آن پرداختند و 94 درصد از مباحث اين فيلم و بازي دانيل كريگ را مثبت ارزيابي كردند. بسياري از مقالات عنوان كردند كه كريگ توانسته است يك باند باور كردني‌تر و قابل پذيرش‌تر را به نمايش بگذارد. او در ژانويه سال 2006 نامزد دريافت جايزه بهترين بازيگر مرد بريتانيا شد و در جشنواره فيلم انگليس در فوريه 2007 جايزه بهترين هنرپيشه را از آن خود كرد.كازينورويال در سال 2006 يكي از پنج فيلم پرفروش تاريخ سينما و در سال 2007 به عنوان دومين فيلم پرفروش باند انتخاب شد.

زندگي خصوصي
دانيل كريگ علاقه خاصي به موسيقي به ويژه موسيقي «هوي متال آلماني» دارد. او به بازي‌هاي كامپيوتري نيز به شدت علاقه‌مند است و به گفته خودش بيشتر اوقات فراغتش را صرف نشستن روبه‌روي كامپيوتر و انجام بازي‌هاي اكشن و بكش بكش كامپيوتري مي‌گذراند. كريگ در سال 1992 با «فيونا لودون» هنرپيشه انگليسي ازدواج كرد و در همان سال صاحب دختري به نام «الا» شد. گفته مي‌شود او مدتي با سيه ناميلر آشنا بود ولي در حال حاضر با «ساتسوكي ميچل» تهيه‌كننده نامزد است.
دانيل در زمان اوج مخالفت‌ها با بازي او در نقش جيمز باند در مصاحبه‌اي گفت دخترش به حضور او در اين فيلم افتخار مي‌كند.
كريگ معمولا در محافل از دخترش صحبت نمي‌كند. «الا» و مادرش «فيونا» در لندن زندگي مي‌كنند. او درباره دخترش مي‌گويد: «الا» به اين‌كه من جيمز باند شده‌ام افتخار مي‌كند و خيلي خوب با اين قضيه كنار آمده است. من به خاطر اين فيلم خيلي خوشحالم ولي در عين حال دوست دارم از دخترم محافظت كنم. نمي‌خواهم مشهور شدن من به عنوان مامور 007 براي او مشكل ايجاد كند. به همين خاطر در مصاحبه‌ها زياد از او صحبت نمي‌كنم چون هر چه بيشتر درباره او بگويم مطبوعات بيشتر به خود حق مي‌دهند مزاحم او شوند و از او عكس بگيرند.
وقتي صحبت از انتخاب او به عنوان نقش اصلي فيلم كازينورويال به ميان آمد، حرف و حديث‌ها درباره او هم به شدت بالا گرفت و او نمي‌خواست دامنه اين اخبار دامن دخترش را بگيرد. در آن زمان مطبوعات شايعات عجيبي از او مي‌نوشتند مثلا چند مجله نوشته بودند او وقتي سوار قايق مي‌شود دچار درياگرفتگي مي‌شود يا اين‌كه او از اسلحه خوشش نمي‌آيد يا اصلا رانندگي بلد نيست. بعد نوبت به انتقادهاي ديگر رسيد مثلا مي‌گفتند كريگ زيادي قدكوتاه است و گوش‌هاي بزرگي دارد.
د

كريگ آخرين جيمز بان

كريگ پس از شنيدن و خواندن انتقادات وسيع در اين‌باره گفت: «اينترنت وسيله شگفت‌انگيزي براي رساندن صداي مردم است و من به شدت به آن معتقدم. ولي متاسفانه نمي‌توانم از طريق اينترنت با مردم بحث كنم چون مردم بيشتر دوست دارند نظرات شخصي خودشان را اعلام كنند. دموكراسي يعني همين. تنها چيزي كه مي‌توانم بگويم اين است كه برويد فيلم را ببينيد. مردم تعصب خاصي نسبت به اين فيلم دارند چون خيلي به خودشان نزديك مي‌دانند. آنها با جيمزباند بزرگ شده‌اند. من هم همين‌طور. ولي من قبل از اين‌كه بتوانم خودم را ثابت كنم مورد انتقاد قرار گرفتم. فقط مجبور بودم ساكت باشم و همه‌چيز را فراموش كنم. نمي‌توانم به اين موضوعات فكر كنم. مجبورم به جلو بروم و تمركزم را معطوف ايفاي نقشم كنم. تا آن را درست انجام بدهم. هر چند كه از قبل خودم را براي اين عكس‌العمل‌ها آماده كرده بودم ولي باز هم تحت تاثير شديدي قرار گرفتم. توجه دوستان و فاميل خيلي برايم مهم بوده است. دوستان براي همين مواقع هستند. هر وقت يك فيلم بازي مي‌كنم بلافاصله نظر آنها را مي‌پرسم و نظر آنها براي من خيلي ارزشمند است. دانيل كريگ درباره رنگ كردن موهايش گفت: «حتي يك ثانيه هم به ذهنم خطور نكرده است كه موهايم را رنگ كنم. موهاي من در داستان فيلم هيچ تاثيري نداشت. تنها چيزي كه به من گفته شد اين بود كه موهايم بايد كوتاه باشد و من هم اين موضوع را رعايت كردم. خوشبختانه الان ديگر كسي به رنگ موهاي من فكر نمي‌كند و بلوند بودن من براي كسي مهم نيست. خوشبختانه من چيزي به جز رنگ مو براي عرضه داشته‌ام بازيگري...»
كريگ براي اين فيلم سختي‌هاي زيادي را تحمل كرد و رژيم غذايي سختي گرفت. او مي‌گويد هفته‌اي يك‌بار رژيم را مي‌شكستم چون احساس مي‌كردم لازم است لااقل هفته‌اي يكبار از حال و هواي جيمز باند بيرون بيايم. آن‌وقت مثل خرس هر چيزي كه دلم مي‌خواست از انواع شربت و شيريني گرفته تا غذاهاي رنگارنگ را مي‌خوردم.پيرس برازنان يك‌بار گفت اولين فيلمي كه در عمرش ديد فيلم جيمز باند بود. حال دانيل كريگ هم همين ادعا را دارد. او مي‌گويد: «وقتي براي اولين‌بار به سينما رفتم فيلم «زندگي‌كن و بمير» از سري فيلم‌هاي جيمز باند با بازي «راجرمور» بود. فيلم محبوب كريگ «از روسيه با عشق» است زيرا در آن «رابرت شاو» نقش منفي فيلم را بازي مي‌كند و مثل او بلوند است. دانيل كريگ هم در اكثر فيلم‌هاي خود نقش منفي داشته است. او درباره ثروتمند شدن مي‌گويد: «پول درآوردن خيلي خوب است. من دوست دارم پولدار شوم و با پولهايم آثار هنري بخرم. البته از اتومبيل «استون مارتين» هم خوشم مي‌آيد و شايد يكي خريدم.» آيا دانيل كريگ براي يك شهرت جهاني آماده است؟ مي‌گويد: نمي‌دانم. اصلا نمي‌دانم چطور بايد براي اين موضوع آماده شد. من به خاطر مشهور شدن در اين فيلم بازي نكردم و هيچ‌وقت به دنبال شهرت نبودم. البته از آن هم بدم نمي‌آيد ولي بيشتر ازشهرت به كارم علاقه‌مند هستم. شهرت خوب است ولي در كنار آن مشكلاتي نيز به‌وجود مي‌آيد. حريم خصوصي خيلي اهميت دارد و مي‌دانم كه با اين شهرت مقدار زيادي از آن را از دست مي‌دهم و بايد با اين موضوع كنار بيايم.
كريگ در اوقات فراغت خود به ماهيگيري و نقاشي مي‌پردازد. اصولا دوست دارد تصوير ماهي‌ها را بكشد. مي‌گويد: «بايد براي اوقات بي‌كاري‌ام برنامه درستي بچينم. من خانواده‌ام را گاهي تا چند ماه نمي‌بينم. بايد بروم و ببينم اصلا هنوز مرا دوست دارند؟ بايد ارتباطم را با خانواده‌ام مستحكم‌تر كنم.»
با تشکر فریبا
تمام رگ هایم از بهشت متنفر می شوند
که زیر پایت را خالی می کنند ...
" هومن شریفی "

پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)